Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Технології

Не лише EcoFlow. Шукаєте зарядну станцію? 8 виробників, які допоможуть пережити блекаут зі світлом

Опубліковано

Потрібна зарядна станція, але не знаєте, кому з виробників варто довіряти? Давно задивляєтесь на EcoFlow, але не проти розглянути бюджетніші варіанти? ШоТам проаналізував ринок та підібрав найкращі варіанти виробників портативних зарядних станцій, які врятують вас під час відключень світла та затяжних блекаутів. Від українських брендів – до станцій із сонячної Каліфорнії.

1. BanderaPower 

Український виробник BanderaPower вже встиг завоювати авторитет на світовому ринку. А одні з новітніх розробок BanderaPower 1.1 та BanderaPower-2 добряче служать нашим військовим на лінії фронту. Це багатоканальні зарядні станції, що створені для організації освітлення, обігріву та встановлення зв’язку у зоні бойових дій. Пристрої мають близько 10 виходів і роз’ємів, одночасно заряджають телефони, планшети, тепловізори та побутові електроприлади.

Станції BanderaPower доволі потужні: деякі дають змогу зарядити 50-60 телефонів на 100%, при цьому 5-6 девайсів можуть заряджатися одночасно. Сама конструкція важить до 17 кг. Пристрій упакований в захисний чохол, оснащений міцним плечовим ременем. Завдяки цьому переносити зарядну станцію доволі комфортно. Виробник також випускає запчастини, тож у разі поломки станції не варто хвилюватися щодо пошуку окремих деталей.

зарядна станція Бандера
Зарядна станція Bandera Power 225S.

2. EcoFlow 

Знайомий усім EcoFlow має чимало переваг: швидко заряджається (за півтори години – на 100%), легкий у перенесенні та перевезенні в багажнику та довговічний (ресурс АКБ на 3 тисячі циклів передбачає тривале використання). Зарядну станцію можна живити від розетки, сонячної батареї та автомобіля. 

Лінійка River підходить для використання у будинку та офісі, Delta — розрахована на більш потужну техніку та здатна живити навіть холодильник. Залежно від моделі та параметрів до електростанції можна увімкнути від 6 до 11 пристроїв одночасно. 

Крім того, компанія EcoFlow дозволяє збільшити потужність своїх пристроїв за допомогою додаткових акумуляторів. До того ж власники EcoFlow можуть встановити мобільний додаток, у якому зручно слідкувати за роботою станції. Тобто, перебуваючи за межами будинку, ви зможете вмикати та контролювати свій пристрій за допомогою смартфону. 

 зарядна станція ЕкоФлоу
Зарядна станція EcoFlow River.

3. BLUETTI

Не менш потужні портативні електростанції й у каліфорнійського виробника BLUETTI. Пристрої використовують як вдома, так і під час виїздів на природу, що свідчить про їхню портативність. Також зарядну станцію BLUETTI нерідко зустрінеш на лінії фронту — електростанції є необхідністю для наших військових. За допомогою BLUETTI заряджатимуться не тільки телефони й планшети, а й холодильники, дрони та рації.

Станції заряджаються від мережі 220 Вт, авто та сонячних панелей. Перевірити залишок заряду можна завдяки вмонтованому дисплею, а «погратися» з налаштуваннями — у мобільному додатку. 

Однією із фішок BLUETTI є бездротова зарядка телефонів. Так-так, аби зарядити телефон вам не потрібен кабель, достатньо лише прикласти девайс до панелей на верхній частині корпусу станції. Ціна пристроїв залежить від комплектування та технологій. Але навіть якщо обрати найдоступнішу модель — її завжди можна доповнити сонячною панеллю, акумуляторною батареєю, додатковими шнурами та адаптерами. 

Зарядна станція Блуетті
Зарядна станцiя Bluetti EB55.

4. Jackery

Портативні станції Jackery є одними із найменших за розміром, що робить їх дуже зручними у використанні. Ще один плюс — їхня безшумність. Пристрої Jackery ідеальні  для роботи в офісі чи вдома. 

Разом з електростанціями виробник пропонує придбати сонячні батареї. Хоча станція може заряджатися від розетки чи авто, отримання заряду від сонця — більш екологічний спосіб. Jackery випускає панелі JackerySolarSaga з потужністю від 100 Вт. Вони продуктивно працюють як в сонячну погоду, так і в похмурий день. Часто станції продаються в комплекті із сонячними панелями.

Залежно від джерела живлення та моделі електростанція заряджається від 2 до 14 годин. Виробник застерігає не забувати про температурні норми, адже недотримання температурних обмежень негативно впливає на роботу пристрою.

Джейкері зарядна станція
Зарядна станція Jackery.

5. Anker

Китайський бренд Anker зарекомендував себе як світовий лідер в галузі електроніки. Електростанції швидко заряджаються (в Turbo режимі від 0 до 80% за одну годину), зручні та легкі у транспортуванні. 

Життєвий цикл електростанції Anker сягає понад 3000 циклів. Це кількість разів, коли пристрій може працювати на 100%, усі наступні цикли обсяг батареї сягатиме 80%. Виробник запевняє, що цього достатньо щонайменше для 10 років роботи. Anker, як і деякі вище згадані бренди, пропонує користувачам встановити мобільний додаток. 

Перевагою є і те, що Anker можна брати в зимові походи — пристрої витримують температуру від 0°C до -40°C. Отже, вам не потрібно хвилюватися щодо зв’язку навіть у найсуворіші морози! Зарядка приладів здійснюється від додаткової сонячної панелі, автомобільного прикурювача або централізованого джерела живлення.

Купити зарядну станцію Анкер
Зарядна станція Anker 535.

6. Genergy

Електростанції італійської торгової марки Genergy теж приваблюють надшвидкою зарядкою. Лише за півтори години пристрій заряджається на 100% від звичайної розетки на 220 Вт. Окрім мережі, заряджати можна прикурювачем та сонячними панелями. Утім сам бренд Genergy не виготовляє панелі, тож доведться підбирати щось у інших виробників.

Станції мають великі дисплеї, за допомогою яких користувач відстежує рівень заряду та кількість підключених споживачів струму. На передній панелі пристрою розташовані розетки змінного і постійного струму, порти різних типів (близько 8 портів). Потужні моделі дозволяють підключати цілий будинок, використовуючи систему керування подачею електроенергії.

зарядні станції
Зарядна станція Genergy GZE1515.

7. Power Plant 

Незважаючи на те, що Power Plant – доволі молодий бренд, він користується популярністю серед покупців. До того ж компанія регулярно представляє ринку вдосконалені моделі. 

Електростанції Power Plant, виготовлені в Китаї, підійдуть для будинку, квартири чи офісу. Будуть у пригоді й на відпочинку, бо пристрої легкі та компактні, обладнані міцними ручками, що зручно для транспортування. Станції Power Plant мають захисні системи від надлишкового заряду, перевантаження та перегріву. 

Пристрої цього бренду продуктивно зарядять сучасні гаджети, побутову техніку, прилади для військових. Більш потужні станції можна використовувати для аварійного електроживлення на промислових об’єктах, у лікарнях, при проведенні аварійно-рятувальних робіт. 

яку зарядну станцію обрати
Зарядна станція PowerPlant 1036.8Wh.

8. Goal Zero 

Портативна станція від Goal Zero потужна і легка у користуванні. Про це говорить той факт, що пристрій має декілька портів: можна одразу заряджати й ноутбук, і холодильник. Станція заряджається швидко, і про завершення заряду повідомить відповідним звуковим сигналом. Продукція Goal Zero розробляється в США, а виготовляється ​​на заводі в Китаї.

Безперервна робота станції Goal Zero розрахована на 500+ циклів. Пристрій підходить для роботи вдома чи в офісі та кемпінг-подорожей. Хоча для останнього варіанту краще додатково придбати сонячну панель — це дозволить заряджати станції просто на природі. 

купити зарядну станцію
Зарядна станція  Goal Zero Yeti 200X.

Технології

Українські розробники створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Опубліковано

Українська компанія Steel Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. 

Про це розробники повідомляють в своєму Telegram-каналі.

Про розробку

Розробники повідомляють, що боєприпаси можна використовувати для підпалу бліндажів, боєкомплектів і техніки російських окупаційних військ. У разі потрапляння на горизонтальну частину легко броньованої техніки вони можуть пропалити її та спровокувати займання, оскільки температура горіння складає до 2500 °C.

Читати також: Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Виробник підкреслює, що боєприпаси надійніше працюють при скиданні з малих висот. Залежно від технічних характеристик, вартість таких боєприпасів становить від 400 до 1000 гривень за штуку. Крім того, розробники анонсували 500-грамові боєприпаси для безпілотників типу Mavic, але ціна наразі не вказана.

Нагадаємо, що резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає.

Фото: Steel Hornets

Читати далі

Технології

Google зробив ШІ-застосунок Geminі доступним для України

Опубліковано

Корпорація Google зробила доступними ключові функції Gemini для багатьох мов і країн, зокрема для України.

Про це повідомляє Google.

Про Gemini

Google розширила можливості своєї мобільної програми Gemini, додавши підтримку української мови серед інших нових мовних та регіональних опцій.

Додаток Gemini із вбудованим помічником дозволяє користувачам взаємодіяти з текстом, голосом або зображеннями для отримання допомоги та інформації в різних ситуаціях. Наприклад, користувач може сфотографувати пошкоджене колесо та отримати інструкції щодо його ремонту.

Для активації Gemini на пристроях Android потрібно використовувати асистента Google. Додаток обіцяє підвищений рівень користувацького досвіду та контекстну підтримку безпосередньо на екрані смартфона. Українські користувачі можуть здійснювати текстові запити українською мовою, хоча голосові запити наразі доступні лише англійською.

Читати також: Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Функціональність Gemini також буде включена до програми Google на iOS протягом найближчих тижнів. На пристроях з iOS ця функція буде доступна, якщо в налаштуваннях “Мова та регіон” обрано англійську мову. Крім того, для української мови тепер доступна функція “Розширення”, яка дозволяє отримувати інформацію безпосередньо з різних програм та сервісів Google, спрощуючи завдання, такі як планування подорожей.

Нагадаємо, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Також ми повідомляли, Google запускає другий етап Фонду підтримки для українських технологічних стартапів на 10 млн дол.

Фото: Geminі.

Читати далі

Технології

Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Опубліковано

Сервіс ОСББ, який доступний у застосунку “Київ Цифровий”, отримав перемогу в міжнародній премії у категорії “Демократичні технології”.

Про це повідомляє КМДА.

“Київ відзначили в номінації “Демократичні технології” за розвиток і впровадження електронної демократії на місцевому рівні. Цього року за перемогу змагалися понад 300 проєктів з усього світу, і для нас честь отримати цю нагороду”, – зазначив Петро Оленич, заступник голови КМДА.

Про премію

нститут інновацій у політиці, міжнародна організація, яка пропагує демократію в Європі, висунув сервіс ОСББ для нагородження за досягнення у впровадженні демократичних цінностей в житлових об’єктах.

Кожного року громадське журі, складене з понад 1 000 європейців, оцінює проєкти, щоб визначити фіналістів і переможців у категоріях премії. Організатори повідомляють, що цього року 314 проєктів відповідали критеріям і пройшли оцінювання журі. Із них 70 проєктів, по десять у кожній категорії, були визнані винятковими фіналістами і першопрохідцями інновацій.

Читати також: В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Про сервіс

Номінанти демонструють, як громади та країни знаходять нові способи покращити життя в містах. Сервіс ОСББ забезпечує активну участь громадян у прийнятті рішень через онлайн-режим. Голови ОСББ можуть реєструватись за посиланням (https://kyiv.digital/osbb/login), проводити офіційні голосування через “Дія. Підпис” і використовувати е-документи, а співвласники можуть впливати на життя будинку без зайвих зусиль.

Успішна реалізація демократичних сервісів, таких як ОСББ онлайн, сприяє зміцненню зв’язку між місцевою владою та громадою, робить управління прозорішим та ефективнішим. Спільні зусилля на шляху до побудови сучасної, демократичної та цифрової міської громади продовжуються, а перемога Сервісу ОСББ в номінації “Демократичні технології” є важливим кроком у цьому напрямі.

Нагадаємо, що резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: КМДА.

Читати далі