Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Збираємо самі: українські бренди меблів, які можуть конкурувати з IKEA

Опубліковано

Шведська компанія IKEA, яка спеціалізується на продажу меблів, 15 років намагалася зайти на українських ринок. У 2020 році вона нарешті запустила онлайн-продажі, а у лютому 2021 — відкрила перший магазин у Києві. Головна особливість компанії — швидко-збірні речі. Придбав, читаєш інструкцію та складаєш свій стіл. Однак така родзинка є не тільки у шведських брендів. Пропонуємо підбірку найкращих українських виробників меблів, дизайнерську продукцію яких можна з легкістю самостійно скласти вдома.

1. Меблі без зайвого від Drommel

Бренд створює меблі в мінімалістичному стилі з дерев’яної плити та сталі. Виготовляють для дому та офісу столи, стільці, пуфи, лавочки, стелажі, тумби та мудборди. Всі матеріали, які використовують для упакування, компанія здає на перероблення в Організацію «Україна без сміття».

Меблі у скандинавському стилі від Drommel

Бренд у 2014 році заснував Дмитро Федченко, який постійно сортує сміття і всіх до цього закликає. Ідея бізнесу виникла в нього з бажанням полегшити людям процес облаштування простору. Каже, на ринку бракувало стильних рішень та легкості у комунікації між виробниками та клієнтами. Серед покупців Drommel зустрічаються великі магазини, IT-компанії, креативні агенції. Зокрема, ЦУМ, «Планета кіно», Unit city, Creative States, «Київгаз».

Їхню продукцію можна самостійно зібрати вдома. Детальні інструкції пропонують у вигляді наклеєного QR-коду. Також бренд зібрав плейлист в Apple Music, який пропонують слухати покупцям під час збирання меблів. Мовляв, просканував QR-код, ввімкнув — і створювати стіл стає веселіше. Замовити продукцію можна через сайт. Якщо є потреба побачити матеріали, з яких зроблені меблі, зразки безкоштовно надсилають на потрібну адресу.

2. Cube44 — дизайнерські меблі у стилі Loft

Майстерня дизайнерських меблів у стилі Loft, асортимент яких зараз налічує понад сотню моделей. Серед них — стільці, столи, дивани, стелажі, тумби та шафи. Продукцію бренд виготовляє винятково з українських матеріалів. Деревина та метал проходять перевірки на екологічність. У виробництві використовують тільки натуральні масла і фарби.

Cube44 — дизайнерські меблі у стилі Loft

Бренд влітку 2015 року заснував колишній рекламіст із Донецька Дмитро Ігнатов після переїзду до Києва. Майбутній бізнес він розпочинав втілювати у життя в гаражі. Робив із дерева меблі та предмети декору. Оскільки вони квадратні, то й у назві з’явилося слово «cube». А четвірки, каже Дмитро, йому завжди приносили удачу, а якщо їх перевернути, то вони схожі на стільці.

Компанія вже взяла участь у більш як 14 галузевих виставках по Україні, здобула одинадцять престижних премій, створила дві повноцінні меблеві колекції. Продукцію Cube44 легко можна зібрати вдома завдяки зрозумілим конструкціям, хоча переважно клієнти замовляють продукцію в зібраному вигляді. Придбати можна в шоу-румах, дизайн-студіях, мультибрендових магазинах і на 18 інтернет-платформах.

3. Голландська стилістика від WOODWERK

Дизайн меблів витриманий у голландській стилістиці, комбінують простоту та лаконічний дизайн. Виготовляють столи, стільці, ліжка, стелажі, вішаки та матраци. Попри серійне виробництво, бренд гнучкий у питанні зміни розмірів моделей під потреби клієнтів. Всю продукцію виготовляють з українського дерева твердих порід: ясен та дуб. Поверхні деревини покривають оливою-воском Remmers німецького виробництва. Це, мовляв, екологічний та практичний варіант завершити створення готового виробу.

Голландська стилістика від WOODWERK

Бренд WOODWERK став продовженням сімейного бізнесу Buffalo, котрі на українському ринку з 1996 року. Виробництво більярдного обладнання стало слабшати через кризу 2008 року, тоді вперше і з’явилися плани з виробництва сучасних меблів із натурального дерева. Ідею засновники привезли з Нідерландів, де надихнулися підходом до оформлення приміщень. Зараз бренд вже й сам працює на експорт — до багатьох провідних країн Європи.

Збирати меблі можна самостійно й доволі швидко. Для цього в кожне замовлення вкладають детальну інструкцію. Також клієнтам надають рекомендації, як правильно доглядати за продукцією, щоб вона довше залишалася як нова. Придбати її можна у магазині в Києві неподалік від метро «Червоний хутір» або замовити на сайті з доставленням додому.

4. ZenWood — меблі з цільної деревини

Цей бренд — ще один виробник стильних меблів у стилі Loft. В асортименті є столи, стільці, двері, вішаки, лавки та сходи. Також виготовляють рейки для зонування. Майстри цієї фірми дотримуються правила «менше стін — більше світла». Як матеріали продукції використовують ясен, дуб та горіх, у деяких меблях зустрічається метал та покриття епоксидними смолами.

ZenWood — меблі з цільної деревини

Проєкт ZenWood зароджувався кілька років. Творча концепція — у виготовленні домашнього декору та меблів із цільної деревини. Своїми цінностями бренд вважає смак у дизайні, увагу до деталей та наснагу виконувати задум якнайкраще.

Їхні меблі можна монтувати та скласти самостійно, якщо є необхідні навички та бажання. Хоча переважно бренд працює за індивідуальним замовленням. Клієнти розповідають про свої задуми, а компанія втілює їх у реальність протягом 4-8 тижнів. На сайті бренду працює калькулятор, який одразу ж може розрахувати приблизну вартість готового виробу. Офіс і цех ZenWood розташовані у Києві, але продукцію відправляють в усі куточки України та закордон.

5. Вінтажний стиль від Hairpin Legs UA

Майстерня з виготовлення дизайнерських меблів, асоціюється з простими геометричними формами та яскравими кольоровими акцентами у вінтажному стилі (hairpin legs). Стиль придумали ще в 1940-х роках у США, зараз він має значний попит у західних країнах і в Україні.

Вінтажний стиль від Hairpin Legs UA

Характерною ознакою бренду Hairpin Legs UA є ніжки-шпильки, які можуть бути різної висоти, форми та кольору. Окрім деревини, в оздобленні використовують метал і мотузки. Виготовляють столи, стільці, дивани, крісла, дзеркала, світильники, підставки під вино. 

Читайте також: Не було ні бізнес-плану, ні інвестицій: як брати-ювеліри створюють мальовничі столи вартістю 100 тис. грн

Переважно бренд працює з індивідуальними замовленнями, однак тут готові зробити для клієнтів і розбірні меблі. Придбати продукцію можна у столичному магазині на Вознесенському узвозі або замовити через сайт із поштовим доставленням.

6. ARAMA MEBLI — міцність меблів на 8 років

Студія дизайнерських меблів із Коломиї, що на Івано-Франківщині. В ній працює молода команда креативних людей, які хочуть внести частинку «лофту» в домівки покупців. Своєю родзинкою бренд називає надійність меблів: продукція точно служитиме 5-8 років завдяки своїй міцності. Виготовляють столи, крісла, тумби, стелажі, ліжка та дивани.

ARAMA MEBLI — міцність меблів на 8 років

На ринку компанія працює два роки. Починав бренд з індивідуального виробництва. У засновників виникла ідея зробити щось не таке, як у всіх, але водночас красиве, зручне та міцне. Так і з’явилася студія ARAMA MEBLI. Продукцію виготовляють винятково з українських матеріалів. У виробництві використовують натуральні лаки та фарби, тому меблі безпечні для людей і навколишнього середовища.

Переважно всі меблі можна самостійно зібрати вдома, за винятком деяких моделей. Кур’єри від компанії доставляють продукцію лише в межах Івано-Франківської області. У всі інші регіони везе «Нова пошта».

Суспільство

Україна посіла 3 місце на Євробаченні 2024

Опубліковано

У суботу, 11 травня, о 22:00 по Києву пройшов фінал конкурсу Євробачення 2024, в Мальме, Швеція. Представниці України alyona alyona та Jerry Heil виступили у фіналі з піснею Teresa & Maria. Вони посіли 3 місце.

Україна виступила під другим номером — одразу після дуету Marcus & Martinus зі Швеції. Над постановкою виступу працювала українська режисерка та номінантка на “Ґреммі” Таню Муіньо.

Переможцем Євробачення 2024 стала Швейцарія.

Читати далі

Суспільство

Чехія надасть Україні €750 тисяч на розвиток лісової галузі

Опубліковано

Чехія в межах проєкту «Посилення потенціалу України у сфері моніторингу лісів для приведення його у відповідність до стандартів ЄС» виділяє €750 тисяч для підтримки і розвитку української лісової галузі.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль.

«Чесько-Українське партнерство виходить на новий рівень. Розпочинаємо спільний проєкт щодо посилення потенціалу України у сфері моніторингу лісів відповідно до європейських стандартів», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що мета даного проєкту – підтримати якість та комплексність системи моніторингу лісів в Україні і таким чином сприяти підвищенню якості даних.

Читайте також: Капібари Київського зоопарку повернулись до свого літнього вольєра: фото

Співпраця передбачає, зокрема, розробку програмного забезпечення для збору даних під час лісовпорядкування UKRTAX із використанням методів дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) та обробки даних; обладнання робочих місць ДЗЗ/GIS на базі ВО «Укрдержліспроєкт», створення спеціалізованої авдиторії для ДЗЗ/GIS на базі Національним університетом біоресурсів та природокористування України.

За інформацією Смаля, на реалізацію зазначеного проєкту Україна отримає €750 тисяч від чеських партнерів.

Наступним кроком партнерства стане підписання меморандуму про взаєморозуміння між Держлісагентством, Українським науково-дослідним інститутом лісівництва і агромеліорації ім. Г.М. Висоцького, ВО «Укрдержліспроєкт», НУБіП та Інститутом лісового господарства Чехії.

Нагадаємо, на кордоні з Румунією запрацювала єЧерга для автобусів.

Читати далі

Суспільство

У Бучі відкриють оновлену школу бойових мистецтв

Опубліковано

Наступного тижня у Бучі відкриють оновлену школу бойових мистецтв, яку пошкодили під час окупації на початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. 

Про це розповів мер Бучі Анатолій Федорук. 

Школу реконструювали за підтримки уряду та народу Тайваню.

У Бучі відкриють оновлену школу бойових мистецтв, яку пошкодили під час окупації

Спортивний центр розташований по вулиці Києво-Мироцька, 69. 

У будівлі є боксерський ринг і два татамі, зони розділятимуть ширмою, щоб проводити окремі заняття. 

Читайте також: Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Також є чоловічі і жіночі роздягальні та душові.

У Бучі відкриють оновлену школу бойових мистецтв, яку пошкодили під час окупації

У школі зможуть тренуватися до 40 дітей.

Зараз завершуються останні підготовчі роботи: монтується необхідне спортивне обладнання.

Вже визначили тренерський склад закладу, а на наступному тижні відділ Молоді та спорту Бучанської міськради розпочне формування графіків.

Нагадаємо, у столиці декомунізували та реставрували стелу, присвячену героям КПІ.

Фото: Анатолій Федорук

Читати далі