Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
Як організувати роботу онлайн-офісу? Як організувати роботу онлайн-офісу?

Економіка

Карантин перевів ваш бізнес на “удальонку”. Як організувати роботу онлайн-офісу?

Опубліковано

Українські компанії переживають карантин по-різному: одні чекають на кращі часи і витрачають резервні фонди, а інші не можуть дозволити собі майже двомісячний простій і організовують віддалену роботу. Відповідаємо на запитання: як організувати роботу онлайн-офісу?

Як швидко організувати онлайн-офіс, якщо карантин змусив вашу команду на віддалену роботу?

Разом з Юлією Бялецькою, експертом з дистанційної роботи, ми в ШоТам розглянули три варіанти оснащення вашого віртуального офісу – від спрощеного та найдешевшого до просунутого та багатофункціонального. 

Директор IT-департаменту в Renters Legal Liability LLC. Як організувати роботу онлайн-офісу?

Юлія Бялецька

Директор IT-департаменту в Renters Legal Liability LLC (USA). Має десятирічний досвід управління проектами та командами, а віддаленим менеджментом команд займається вже 4 роки.

Переваги роботи онлайн для бізнесу. Як організувати роботу онлайн-офісу?

Юлія керує більш ніж 50 командами айтішників і серед основних переваг віддаленої роботи називає дві основні:

  1. значне скорочення витрат на офіс. Усі необхідні для віддаленої роботи додатки та сервіси коштуватимуть вам не більше пари сотень доларів – значно дешевше за звичайний офіс в центрі Києва;
  2. посилення контролю за ефективністю кожного члена команди. Адже весь перелік справ кожного працівника та етапи їх виконання – у вас перед очима. 

Варіант №1. Для швидкого і недорогого старту віддаленої роботи 

Як організувати роботу онлайн-офісу? G Suite Basic – сервіс для бізнес-клієнтів від Google. З цього сервісу вашій команді буде дуже легко розпочати. Адже він працює майже, як особиста поштова скринька Gmail з усіма супутніми сервісами.

У G Suite знайдете повноцінний набір інструментів для дистанційної роботи: корпоративну пошту, календар, можливість відео- та аудіодзвінків, робочі чати, зберігання файлів в хмарі. Є також можливість спільних нотаткок та робочої стрічки новин – як у Facebook, але для роботи.

Також отримаєте можливість підлаштувати електронну адресу під ваш домен, 30 ГБ пам’яті на одну людину в онлайн-сховищі (можна і більше, але тоді доведеться придбати дорожчі пакети).

І цілодобову підтримку: у разі виникнення якихось проблем усі питання допоможе вирішити працівник служби підтримки Google.

Коштує користування від $6 на місяць  для однієї людини. При цьому є можливість визначитись для себе, чи підходить цей варіант, протягом 14 безкоштовних днів. 

Варіант №2. З більш якісними інструментами для планування та колаборації в команді  

Basecamp — це ціла система управління проектами.

Дана система дуже проста у використанні: все спілкування тут відбувається у вигляді блогу, завдання ставляться як to-do списки.

Цей сервіс включає в себе інструменти для комунікації, планування задач, календар, to-do списки, зберігання файлів, колаборацію команди в  документах та щоденний контроль виконання завдань.

За 99$/місяць (перші 30 днів безкоштовно) ви отримаєте безлімітну кількість проектів, необмежену кількість користувачів та 500 гігабайт місця для зберігання файлів. Також окремі можливості для управління всією вашою компанією, змогу створювати командні проекти та інструменти для роботи з клієнтами та підрядниками в Basecamp.

У Basecamp також є безкоштовна версія для 3 проектів та 20 користувачів.

Варіант  №3. Для просунутої команди

Цей варіант можна використовувати, щоб створити повноцінну систему для дистанційної роботи. А можна впроваджувати лише окремі інструменти з огляду на потреби команди чи бізнесу.

Зручний тим, що кожен інструмент можна замінити на більш прийнятний, а не споживати їх “пакетом”, як в попередніх двох варіантах. Як організувати роботу онлайн-офісу?    

1. Комунікація.

a. Використовуйте Zoom для аудіо- та відеодзвінків, конференцій для зовнішньої комунікації з клієнтами, партнерами, для співбесід тощо. 

Zoom безкоштовний для конференцій до 100 участників, у безкоштовному варіанті максимальна тривалість однієї групової зустрічі – 40 хвилин.

У платній версії  – наприклад, пакеті “Професійний” за $ 14.99 / місяць – конференція для 100 учасників може тривати вже добу.

В платному акаунті з’являється можливість запису вебінару в форматі MP4 або M4A.

Є і інші тарифні плани – вони підійдуть вже для великих конференцій – з учасниками до 300 людей. 

b. Slack – корпоративний мессенджер. Тут є можливість робочих чатів, дзвінків, створення каналів по проектах/темах/департаментах для внутрішньої комунікації. 

Коштуватиме $6.67 за людину на місяць, перші 10 тисяч повідомлень – безкоштовні. 

2. Дошка з задачами Trello

Зручний інструмент для планування та координації взаємодії по завданням в команді (безкоштовна для необмеженої кількості особистих дошок і до 10 командних дошок).

3. Проджект-менеджмент (планування та контроль).

З найлегших та найтрендовіших раджу Monday.

Серед його особливостей: дошка – це таблиця для управління проектами, робочими процесами і повсякденними завданнями.

Також тут є можливість бачити картину командної роботи в цілому: інформацію по проектах, командах і процесах відразу з кількох дошок.

До того ж,  тут в реальному часі можна оцінювати, хто з команди може взяти додаткові завдання, а хто ні. Ви зможете контролювати дедлайни і запобігти професійному вигоранню членів команди.

Серед плюсів Monday – і можливість інтеграції зі звичними інструментами на кшталт Slack чи Trello.

4. Хмарне зберігання файлів

Тут варіантів дуже багато, наприклад Dropbox, Google Docs, SharePoint, у всіх є безкоштовний об’єм зберігання даних.

5. Електронний підпис документів

DocuSign (від $10 до $40 на місяць) або AdobeSign ($40 на місяць ), альтернатива для тих, кому потрібно заключати договори з підписами сторін.


6. CRM-система

Комплекс інструментів для зберігання всієї інформації та історії взаємодії з клієнтами, підвищення рівня продажів. Тако вона допоможе поліпшити бізнес-процеси і проаналізувати результати.

Ринок цих продуктів величезний, ось кілька прикладів: той же Monday, Bitrix (від 369 грн за 2 користувачі до 4,4 тисяч гривень на місяць з необмеженою кількістю користувачів), SalesForce (від $25 до 300$ за людину на місяць) тощо.

Це не обов’язковий інструмент, тут вже кожній компанії самостійно треба буде визначатись, чи на тому етапі розвитку вона, аби вводити  CRM-систему.

Економіка

США оголосили про оборонний пакет допомоги для України на 1 млрд доларів

Опубліковано

Ллойд Остін, міністр оборони США, оголосив про надання Сполученими Штатами ще одного пакету військової допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів. Цей пакет включатиме ракети для системи артилерійської ракетної системи HIMARS, снаряди, системи протиповітряної оборони та інше військове обладнання.

Про це Остін заявив на початку 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відбувається у п’ятницю, 26 квітня, в онлайн форматі.

Промова Ллойда Остіна

“Сьогодні я радий повідомити, що Сполучені Штати виділять за повноваженнями президента ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів, який включатиме додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові снаряди, засоби протиповітряної оборони та бронетехніку”, – сказав міністр оборони.

Читати також: Нацбанк випустив монету до роковин Чорнобильської трагедії

Він додав, що союзники приділять особливу увагу зміцненню української протиповітряної оборони. За його словами, Україна критично потребує додаткових систем для захисту неба. Крім того, терміново потрібні більше ракет-перехоплювачів.

Нагадаємо, що українські хакери здійснили кібератаку на сервіси партії “єдина росія”.

Також ми повідомляли, що в Києві відновили купол Будинку вчителя.

Фото: з вільних мереж

Читати далі

Економіка

ЄС виділив €1,5 млрд Україні: це другий транш за програмою Ukraine Facility

Опубліковано

Євросоюз виділив Україні 1,5 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Загалом упродовж 2024–2027 років Україна має отримати 50 мільярдів євро. Отримані кошти спрямують на покриття найважливіших бюджетних видатків.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Дякую Єврокомісії за позитиву оцінку виконання п’яти індикаторів, що є передумовою для виділення коштів…Вдячні Європі за прогнозовану ритмічну підтримку. Це запорука нашої стійкості, успішного відновлення та створення точок росту економіки на майбутнє», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Сенат США схвалив пакет допомоги для України у розмірі 61 млрд дол

Це вже другий транш фінансування за програмою Ukraine Facility. У березні Євросоюз виділив Україні перші 4,5 млрд євро. Наразі уряд України очікує на швидке виділення третього траншу обсягом 1,89 млрд євро.

Загалом цього року Україна очікує в межах програми Ukraine Facility 16 млрд євро.

Нагадаємо, на українсько-молдавському кордоні запрацювала «єЧерга» для автобусів.

Фото: ЄС

Читати далі

Економіка

Сенат США схвалив пакет допомоги для України у розмірі 61 млрд дол

Опубліковано

Сенат США прийняв законопроект щодо зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим країнам для протидії впливу Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні на суму $95,3 мільярда. У цій сумі близько 61 мільярда доларів передбачено для України.

Про це повідомляє Сенат США.

Голосування

Під час голосування за законопроєкт, що передбачає надання допомоги Україні, 79 сенаторів проголосували “за”. Зазначений пакет допомоги включає асигнування у розмірі $60,84 мільярда для України, $26 мільярдів для Ізраїлю, а також гуманітарну допомогу для мирного населення в зонах конфліктів по всьому світу.

Читати також: Opendatabot запускає житловий сервіс з відкритими даними

Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден.

У рамках цього законопроєкту Україна отримає в кредит 7,85 млрд доларів прямої фінансової допомоги державному бюджету.

Нагадаємо, що ЗСУ встановили прапор України в Козачих Лагерях на лівому березі Херсонщини.

Також ми повідомляли, що два українські фільми демонструватимуть на міжнародному кінофестивалі у Польщі.

Фото: з вільного доступу

Читати далі