Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Початок року, а ви ще не виконуєте новорічні обіцянки? 12 порад, як це виправити

Опубліковано

Хоч не існує якогось спеціального часу для роботи над досягненням цілей, усі зазвичай використовують перше січня як “дату початку”, щоб втілити свої мрії в реальність.

Але вже наприкінці першого місяця нового року люди відсовують перелік новорічних обіцянок кудись на лютий – і так аж до грудня.  

Ми переклали для вас статтю з американського Forbes, де члени ради тренерів Forbes розповідають, що потрібно зробити, аби налаштуватись на успіх на наступні 12 місяців. Вони рекомендують зробити ці 12 пунктів в січні, щоб 2020 став вашим найкращим роком.

1. Почніть працювати над своїм бізнесом – щотижня

Щоб працювати над цілями, що стосуються вашого бізнесу, не достатньо тільки січня – переглядайте їх кожного тижня. У січні встановіть цілі на наступні 12 місяців – з пріорітетами, точними термінами виконання, кроками дій для кожної мети, а також нагород за виконану роботу. І вперед!

2. Знайте свою довгострокову мету

Дуже часто ми вигадуємо собі дуже неконкретні новорічні цілі – схуднути, їсти здорову їжу, вдосконалити власну справу. Але як насправді виглядає правильна постановка мети? Скільки ви хочете важити через рік? Як повинен вирости бізнес, команда, дохід через 12 місяців? Поки ви цього не знатимете, то й не зможете створити дієвий план для досягнення мети.

3. Святкуйте успіхи

Експерти рекомендують кожного січня святкувати власні досягнення того року, що минув. Такі дії прокладають шлях для успіху у новому році. От і ви – не стійте в стороні від порад експертів. Почніть з відповідей на запитання: Чого досягли? Де ви здійснили прорив? І похваліть себе за це якимись конкретними діями – походом в ресторан, подорожжю чи вихідним.

4. Ведіть облік власних звичок

Нові і здорові звички в новому році – шлях до нового вас. Подумайте про створення переліку звичок – наприклад, з трьох пріорітетних категорій “розум”, “тіло” та “здоров’я”. Додавайте в кожну з них по одній щомісяця. Так ви робитимете усвідомлений вибір щодо змін у собі не щороку, а щомісяця – і контролюватимете власний прогрес.

5. Перегляньте свій план 

Життя швидко змінюється, і якщо у вас немає чіткого бачення напрямку руху у цей конкретний момент, то як би швидко ви не рухались – ваша дорога веде в нікуди. Встановіть план дій на п’ять-десять років, а потім поверніться до того, що варто зробити протягом наступних трьох років, одного року, шести місяців, одного місяця. Постійно переглядайте і коригуйте їх – раптом, ваш шлях вже змінився, а ви по інерції продовжуєте йти не тією дорогою.

6. Здійснюйте щоквартальну інвентаризацію цілей

Часто люди ставлять собі цілі в січні, а вже в березні оглядаються – і не бачать нічого, лиш втрачені можливості. Тому так важливо кожні три місяці зупитись і оцінити, чи ефективно ви витрачаєте свій час. Кожні три місяці оцінюйте, перефокусовуйтесь і рухайтесь вперед.   

7. Проведіть SWOT-аналіз… себе

Знаходьте час для роздумів, пауз та перезавантажень в новому році. У цей час проводьте особистий SWOT-аналіз. В бізнесі його застосовують для стратегічного планування. SWOT-аналіз полягає у розділенні чинників і явищ на чотири категорії:

  • ваші сильні сторони;
  • слабкі сторони;
  • можливості, які допоможуть вам реалізуватись;
  • загрози.

Аналіз дозволить правильно розставити пріоритети та робити кроки для підтримки ваших кінцевих цілей.

8. Знайдіть час для пізнання себе

Який особистий чи професійний досвід ви відхилили або просто не вжили ніяких заходів для розв’язання проблеми? Часто ми всі уникаємо критичних проблем чи термінових справ через побоювання чи страх. Але майте на увазі: коли ви залишаєте все як є, і немає орієнтованості на мету, рішення прийматимуться – але за вас. І імовірно, ви не будете задоволені результатами.

9. Визначте правильний баланс цілей

Наші цілі фокусують наш час та енергію. Ваше завдання — визначити правильне поєднання цілей для досягнення бажаних результатів. Чи дійсно вам потрібні деякі з них? Якщо ні – сміливо відкидайте і натомість шукайте ті, які допоможуть вам рости і намітити свій прогрес.

10. Зрозумійте, що стримує вас

Проаналізуйте спосіб мислення, який стримує вас. Визначте пов’язані з ними думки, емоції та фізичні реакції. Зверніть увагу на поведінку, яку викликає це мислення, і кінцевий результат, до якого це призводить. 

Наступним кроком буде перехід до нових установок, які приведуть вас до бажаного стану. Як це зробити? Запишіть нові установки (афірмації) і затверджуйте їх якимись діями кілька разів на день.

11. Здійсніть переоцінку цінностей

Ви знали, що насправді вашими рішеннями керують ваші цінності? Які можуть змінюватись відповідно до  ваших життєвих обставин та кар’єрного шляху. Початок нового року — це прекрасний час, щоб оцінити, чи відповідає вашим основним цінностям те, що ви зараз робите як у професійному, так і в особистому житті. Оцініть, які з них для вас найважливіші, прописуйте цілі відповідно до них – і ви отримаєте чудовий старт у 2020 році.

12. Не чекай до січня наступного року!

Не потрібно чекати сезону свят, щоб оновити свої цілі та встановити нові на наступний рік. Почніть вже зараз. Нема кращого часу, ніж сьогодні. Час настав. Зробіть цей рік таким, щоб у січні 2021 року ви зрозуміли, що досягли набагато більше, ніж планувалось.

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі