Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

Ювелірні кондитерські та ательє: де купити оригінальні прикраси від українських виробників

Опубліковано

Ви все ще впевнені, що красиві ювелірні вироби коштують всі гроші світу? І що унікальні прикраси виробляють тільки старовинні ювелірні будинки Європи?

Приємно вас здивуємо: нове покоління українських майстрів не поступиться за професіоналізмом і красою виробам європейських конкурентів.

Вони називають свої магазини ювелірними кондитерськими або ательє, вони не збираються приборкувати грані природних каменів, але підлаштовуються під них. І вони ж проводять ювелірну психотерапію.

Подивіться на вироби від нової генерації українських ювелірів, і подумайте: може, все ж поквапилися з мріями про каблучку від Tiffany & Co?

Secret Garden. Ювелірна терапія і золотий зліпок душі

“Прикраси Таємного Саду створені, щоб красиво нагадувати про те, що для тебе важливо, і повертатися в дорогоцінне Тут і Зараз”, – пише на Інстаграм-сторінці бренду засновниця Христина Ігнатова. А кожна із чарівних сережек-крапельок чи каблучка із весняно-зеленим хризолітом – це нагадування про важливі речі для жінки, які часто поглинає буденность, каже вона. 

Христина – в минулому працювала в сфері IT, сьогодні – чинна психотерапевтка. Але ким вона була завжди – так це ювеліром. 

Першу свою каблучку дівчина зліпила ще у чотири рочки. 

Мені так сподобалося, як на це відреагували дорослі! Потім я завжди щось для себе створювала – з ялинкових прикрас, із будь-яких матеріалів. Пам’ятаю, як мені робили зауваження вчительки – ну, мої прикраси й справді для третього класу були надто бунтарські, – усміхається Христина.

Сьогодні ювелірному бренду Secret Garden вже майже п’ять років і він успішно працює з Харкова на всю Україну. Христина каже, особливим попитом серед покупців користуються срібні пташки – модель, з якої починалась саме ювелірна історія дівчини. 

Натхнення Христина черпає з внутрішніх станів – своїх і інших людей. А у цьому році вона спробувала поєднати практику психотерапевта і ювеліра.

Одна з послуг бренду – це зустріч з людиною. Із допомогою душевної бесіди з нею, пізнання її в неформальному колі я створюю справжній знімок душі  – лиш в дорогоцінному металі.

Якщо ви захопились підходом засновниці Secret Garden до роботи,  то майте на увазі, що можете стати частиною команди ювелірної майстерні. Прямо зараз Христина шукає собi вiрну помiчницю, проджект-менеджера, професійного sales-менеджера та фотографа.

Blacksea Jewelry. Скандинавська лаконічність і гармонія з природою

Каблучки з кристалами, немов з печери гірського троля, шматок моху-малахіту, оправлений в срібло — від кожної прикраси  Blacksea Jewelry віє загадковим лісом та туманними фіордами.

Ювелірному бренду Blacksea Jewelry всього 1,5 роки, а заснувало його подружжя Дар’я та Володимир Чернови. Чому саме “чорне море” у назві? 

“Це просто поєднання наших з чоловіком прізвищ. Мій чоловік — Чернов, а я — Заморська. І в школі над нами всі жартували, що ми Чорноморські “, — посміхається Дар’я.

Подружжя за професією — програмісти. Чоловік залишився у своїй професії, а от Дар’я вирішила стати ювеліром. Всього, що вміє, навчилась сама та з консультацій з професіоналами.

Там місто підлаштовується під природу, а не навпаки. Так само і ми: спочатку використовували оброблені камені, а тепер намагаємося лише підкреслити природні фактури, форми. Природа не створює ідеально рівних граней, в ній є недосконалість і це прекрасно.

Чорне море у назві, а у виробах — скандинавська шана до природи. Саме у цих суворих і холодних країнах Дар’я з чоловіком шукають натхнення. 

Найбільш охоче у Blacksea Jewelry беруть кристали кварцу, які виглядають, ніби ключ у інші світи.

PENINSULA. Станьте співавтором власної прикраси

Ювелірне ательє PENINSULA було створене у лютому 2018 року, а сьогодні вони вже планують виходити на міжнародні ринки.

Один із співвласників каже, що це перше в Україні ювелірне ательє. Бо поєднують текстильні елементи з ювелірними виробами. А ще їх прикраси, як і у звичайному ательє, можна максимально персоналізувати, підібравши метал, колір тросиків та розмір виробу за власними уподобаннями.

Крім того, у PENINSULA  створюють прикраси з огляду на інтереси своїх покупців.

Ми намагаємося під кожну соціальну роль людини випустити свій образ. Для художників – це палітра, для мандрівників – срібний або золотий літачок, – кажуть засновники бренду.

Крім того, що на сайті можна самостійно змоделювати прикрасу особисто для себе, у PENINSULA вам допоможуть ще зробити гравіювання і обрати упаковку для виробу. Фактично, покупець створює прикрасу повністю під себе.

Зараз у бренду дуже багато грандіозних планів: вони патентують нові розробки в ювелірному мистецтві, але поки тримають інтригу. А ще потихеньку стають глобальним ювелірним брендом.

“У своїх колекціях ми спираємося не тільки на моду і тенденції, а ще і намагаємося робити те, що ближче людям ментально. У цьому сила нашого бренду”, – говорять у PENINSULA .

Patisserie Jewelry. До ювелірної кондитерської — за солодкими враженнями

Бренд Patisserie Jewelry був створений Світланою Ча приблизно чотири роки тому, і за цей час вона випустила вже 11 колекцій. Маючи тільки освіту культуролога і маркетолога, засновниця бренду вирішила займатися ювелірними прикрасами через бажання творчої самореалізації.

“Я вважаю, що всі прикраси, що жінка купує або їй дарують, вона повинна хотіти носити. Прикраси не повинні просто лежати і чекати того самого важливого моменту в нашому житті. Важливий момент — він тут і зараз. Саме це прекрасна можливість розповісти і проявити себе, а не предмет розкошів. Всі ми різні, відчуваємо себе кожен день по-різному, тому і прикрас в ювелірному гардеробі може бути багато і різних”, – каже Світлана Ча.

В умовах тенденції на недорогі прикраси дизайнерка бренду, майстриня і засновниця Світлана Ча бере на себе ініціативу і відповідальність щодо створення унікальних ексклюзивних виробів, тому всі прикраси ручної роботи і лімітовані.

Назва Рatisserie Jewelry (або Ювелірна Кондитерська) — це гра слів, яка відображає концепцію бренду і виражає мистецтво насолоди життям, і наповнення її тільки вартими уваги подіями, предметами, зокрема, прикрасами. Це усвідомлений вибір між індивідуальним і масовим, суєтою і розміреністю, отриманням задоволення від якості, а не кількості.

Прикраси Рatisserie Jewelry, каже Світлана, для тих, хто бачить і хоче отримати від прикрас щось більше, ніж просто оздоблення.

Економіка

Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

Опубліковано

Українські військові отримають більше відпусток завдяки новим законам, які були прийняті нещодавно. Ці нові закони розширять кількість ситуацій, при яких військовослужбовці матимуть право на відпочинок.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Деталі

Зокрема, найближчим часом можна очікувати:

  • Відпустку при народженні дитини;
  • Відпустку за знищену техніку;
  • Основну відпустку;
  • Відпустку за сімейними обставинами або з інших поважних причин;
  • Невикористані відпустки під час воєнного стану.

Читати також: На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Нещодавно з’явилася можливість отримати відпустку при народженні дитини для військовослужбовців. Вона триватиме до 14 днів і надається не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження дитини. Важливо зазначити, що отримати цю відпустку під час воєнного стану неможливо. Вона передбачена лише на мирний час та час дії особливого періоду, але не воєнного стану. Оскільки зараз в країні діє воєнний стан, то при народженні дитини відпустку можуть надати за сімейними обставинами і тривалістю до 10 днів.

Також очікується, що незабаром буде введена відпустка за знищену техніку. Згідно з цим документом, за знищення техніки може надаватися відпустка, але не більше ніж 15 днів на рік. Зараз цей документ чекає на підписи, щоб набути чинності.

Нагадаємо, що в Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття.

Фото: Армія Inform

Читати далі

Економіка

У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Опубліковано

У Дніпрі планують побудувати три протирадіаційні укриття (ПРУ) за 345 млн грн. Закупівлі вже проведено.

Про це повідомили у ГС “Центр фінансових розслідувань”.

Закупівся

Департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради 30 квітня провів закупівлі для будівництва приміщень реабілітаційного центру. У всіх трьох тендерах переможцем став ТОВ “СК СТРОЙІНВЕСТ”. Раніше ця компанія вже успішно виконувала ремонтні роботи в лікарні ім. І.І. Мечникова та місцевій лікарні №4.

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Де саме буде проходити будівництво

Укриття будуть побудовані на територіях Дніпровської гімназії № 29, Дніпровської гімназії № 118 та Дніпровського ліцею № 144 імені Леві Іцхака Шнеєрсона.

Всі три проєкти планують завершити до кінця 2025 року.

Також ми повідомляли, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: Центр фінансових розслідувань

Читати далі

Економіка

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі

Опубліковано

Упродовж першого кварталу 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових фізосіб-підприємців, що на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот” із посиланням на Єдиний державний реєстр.

Зазначається, що лідером за кількістю нових справ залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина – 6,8 тисячі новостворених бізнесів, на третьому – Київщина – 5,7 тисячі нових ФОПів.

Де найчастіше відкривають ФОПи

Чверть нових бізнесів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера протягом останніх 4 років.

Читати також: Мінветеранів анонсувало запуск Е-посвідчення для ветеранів у “Дії”

Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Найпопулярніші нові бізнеси

Нагадаємо, з Донеччини до Волині курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг.

Фото: “Опендатабот”

Читати далі