Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Сукня на Новий рік: шість варіантів блискучих образів від українських брендів

Опубліковано

До Нового року залишилось зовсім мало часу. Всі ми вже в передчутті свята, адже на вулиці виблискують святкові ілюмінації, а вітрини магазинів прикрашають особливим декором. Якщо ви досі не вигадали в чому підете на корпоратив чи зустрінете 2020 рік, то наша підбірка святкових образів від українських брендів саме для вас.

Must Have

Це перший український мас-маркет жіночого одягу. Окрім інтернет-магазину, бренд має ще кілька шоу-румів. Ассортимент Must Have містить в собі якісний діловий, вечірній та повсякденний одяг. Для виробництва продукції бренд закуповує тканини та фурнітуру в Європі. Кожного сезону вони презентують оригінальні принти та узори.

Спеціально до новорічних свят бренд випустив нарядні сукні з оксамиту, блискучих паєток та мережива. Тут є різні фасони з v-подібним вирізом та паєтками, сукні на запах нижче коліна, а також мереживні моделі пудрових відтінків. Коштують такі святкові сукні в середньому 2000 гривень.

Nuances

Бренд заснований двома сестрами — Катериною та Анною Махнівськими. Назва бренду відображає його суть — увагу до деталей. Для виробництва моделей Nuances використовує якісні італійські матеріали, адже засновниці прагнуть, щоб їх вироби служили клієнтам якомога довше.

Жіночі сукні з акцентом на талії, летючі силуети, легкі тканини — усе це є в колекціях Nuances. Для новорічних свят тут можна пригледіти коктейльні сукні з італійського шовку, шифонову сукню у зеленому кольорі та сукні на запах з мереживом. Ціни — в середньому 2000 гривень.

Оnebyonе

Цей онлайн-магазин дизайнерського одягу народився в Кропивницькому. Там же і відкрили бутік, де можна приміряти одяг чи взуття. Серед асортименту одягу є костюми, сукні, футболки, спідниці та светри.

У бренду є свої виробничі потужності, своя лінія взуття і понад 12 тисяч виконаних замовлень. До речі, доставка діє не лише по Україні, а й за кордон, зокрема, в Європу та США. Одяг від бренду можна знайти на сторінках глянцевих модних журналів, а у нарядах від OnebyOne ходять відомі українські блогерки. 

Бренд представив новорічну колекцію, де можна знайти яскраві сукні в паєтках, комбінезони та костюми, з якими ви точно будете сяяти на корпоративі. Ціни — в середньому 1000 гривень.

Sleeper

Люди в “піжамах” на вулиці вже давно нікого не дивують. А все тому, що цей тренд популярний вже не один сезон. Шовкові сукні-сорочки, льняні піжами та халати від українського бренду Sleeper можна носити вдома, а можна перевзутись у туфлі та йти на вечірку. 

Цей Новий рік бренд пропонує святкувати у атласній вільній сукні. Вона виглядає комфортно та розслаблено. Наряди доступні у яскраво-червоному, рожевому, сливовому, золотому, небесно-голубому та темно-синьому кольорах. Ціни в середньому $200.

The Body Wear

Жіночність та стиль —  це про бренд The Body Wear. За словами засновниці, вони створені для того, щоб підкреслити кожний вигин жіночого тіла, чи то відкрита спина, тонкі ключиці або ніжні руки.

Нещодавно засновниця бренду Марія Яслинська представила новорічну колекцію. Дизайнерка зробила ставку на не нудну класику, адже у колекцію увійшли slip-dresses з глибоким вирізом на спині, блискучі сукні-халати, а також шовкові вільні костюми. Для тих, хто любить мінімалізм, тут є сукні з розрізом ззаду. Шикарні наряди від бренду The Body Wear зроблять вас неповторною на корпоративі, або у новорічну ніч, а коштують від 7000 гривень.

irAro

Це мультибрендовий інтернет-магазин зі стилістом. Серед великого асортименту у irAro також допомагають знайти і вибрати ті речі, які зроблять тебе упевненою в своєму образі.

Тут пропонують не тільки одяг, але і готові образи для твого гардеробу. Також бренд представив новорічну колекцію, присвячену льоду та снігу. Одяг торкається актуальних проблем сьогодення — екологічних змін, через які у наших широтах сніг може стати рідким явищем. Тут представлені речі у білих кольорах та гладких фактурах, які виглядають святково. Повітряні блузи та сукні у стилі білизни зроблять вас стильною у цю новорічну ніч. 

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі

Суспільство

Які мінімальні бали з предметів НМТ потрібні для вступу до вишів

Опубліковано

Абітурієнти, які прагнуть вступити до закладів вищої освіти, повинні набрати мінімально необхідну кількість тестових балів з кожного предмета національного мовного тесту.

Ці мінімальні, або порогові бали, щорічно визначає Міністерство освіти і науки, повідомляє Освіта.Ua.

У 2024 році для кваліфікації у конкурсному відборі учасникам НМТ достатньо набрати 15% правильних відповідей з кожного предмета. У порівнянні, у 2023 році вступникам вистачало надати лише 10% правильних відповідей, і порогові бали були нижчими.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Тобто, аби отримати по 100 рейтингових балів за кожен предметний блок, цьогоріч достатньо отримати:

  • 5 балів з математики, іноземної мови, фізики;
  • 6 балів – з хімії;
  • 7 балів – з української мови, української літератури, географії та біології;
  • 8 балів – з історії України.

Набравши хоча б такий мінімум, учасник зможе отримати оцінку в шкалі 100–200 балів і матиме можливість вступати до закладів вищої освіти.

Якщо учасник НМТ отримає тестовий бал, менший за встановлений пороговий бал, хоча б з одного предмета НМТ з чотирьох, він не матиме права брати участь у вступній кампанії цьогоріч.

Нагадаємо, що в Україні значно зросла кількість україномовного контенту за 2023 рік: дослідження соціологів.

Також ми повідомляли, що в Києві висадять 6 млн квітів за 2024 рік.

Фото: Освіторія

Читати далі

Суспільство

В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Опубліковано

Україна зробила значний крок вперед за останній рік у Індексі свободи слова від “Репортерів без кордонів” (RSF), піднявшись на 18 позицій. У цьому контексті країна покращила свої показники у політичній сфері та збільшила коефіцієнт безпеки.

Про це повідомляє RSF.

Результати RSF

Навіть при повномасштабній війні, Україна отримала оцінку, яка покращилася на 3,81 бала, що було несподіваним для RFS. Організація пояснює це поліпшенням політичного фактора (36) та підвищенням коефіцієнта безпеки (142).

Читати також: Google запускає другий етап Фонду підтримки для українських технологічних стартапів на 10 млн дол

Коефіцієнт безпеки також покращився через зменшення кількості журналістів, які загинули внаслідок атак Росії у 2023 році (2), порівняно з 2022 роком (9), як пише організація.

RSF наголошує, що ситуація для журналістів, що працюють у вільній Україні, залишається дуже складною через щоденні російські бомбардування. Україна посіла передостаннє місце у рейтингу безпеки у 2023 році, а зараз займає 142-е місце серед 180 країн у 2024 році, що свідчить про те, що ситуація залишається дуже серйозною.

Нагадаємо, що в Україні значно зросла кількість україномовного контенту за 2023 рік: дослідження соціологів.

Також ми повідомляли, що українські військові показали свого робота-сапера.

Фото: RSF.

Читати далі