Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Бар для відьом та еротичне кафе: шість незвичайних київських закладів

Опубліковано

Не за горами вихідні та свята, а отже, саме час вирушати за новими враженнями. Для цього не обов’язково їхати у подорож чи йти у розважальний комплекс. У Києві є багато закладів, які здивують вас своєю оригінальністю. Концептуальні кафе та ресторани столиці можуть похвалитись незвичайним дизайном та вразити кухнею. Тож, пропонуємо вам столичні заклади з “фішкою”, які варто внести у список “обов’язково відвідати”

“Лиса гора” — бар для справжніх відьом

Київ здавна славився, як столиця віри і відьом. І якщо вірити переказам, то відьми збирались саме на Лисій горі. Але збори були заборонені. Три подруги вирішили створити місце в Києві, де відьмочки та відьмаки зможуть легально проводити свої шабаші та збори, місце, де магію можна не тільки побачити чи застосувати, але й спробувати на смак.

У відьма-барі “Лиса гора” все атмосферно. Тут почуваєш себе наче на справжньому відьомському шабаші: мітли при вході, скульптури з котами, череп ворони. Виглядає казково і моторошно водночас. Тут часто бувають рунологи, астрологи, екстрасенси, які проводять майстер-класи. А також тут вам зможуть поворожити на картах Таро. Загалом, київська містична спільнота заглядає саме сюди.

Авторська кухня відьма-бару — це суміш традиційних української та європейської кухонь у поєднанні із потаємними рецептами відьом з усього світу. Тут готують зелений борщ з кропивою, бульйон з курячих сердечок, подають лапки кролика з чар—зіллям. Тут є різноманітні види кави, а для чаю інгредієнти спеціально підбирає травниця. Також тут можна скуштувати багато магічних напоїв: від “настоянки Булгакова” за рецептом самого Майстра до “Варенухи” (традиційний алкогольний напій шабашів київських відьом).

Адреса: вулиця Бульварно-Кудрявська, 9а

Ціни у закладі: кілограмові м’ясні сети для компанії від 333 грн, вареники — 150 гривень, салати — в середньому 150 грн. Авторські відьомські настоянки можна скуштувати за 50 грн.

“Циферблат” — плати за час

У цьому кафе не їдять і не п’ють, а розважаються та чудово проводять час. Тут ви платите не за позиції із меню, а за проведені години. У “Циферблаті” можна робити все: читати, дивитись фільми, працювати та грати в настільні ігри.

У кафе при вході вас записують і видають будильник, по якому засікають час. Коли ви йдете — вас розраховують по будильнику. Також у закладі часто проводять тематичні події. Часто слухають та грають джаз, запрошують відомих музикантів, а також проводять зустрічі, лекції та тренінги.

“Циферблат” — це вільний простір, тут ви відчуєте себе у справжній домашній та затишній атмосфері. Тут є печиво, варення та тости. Чай та кава входять у вартість перебування.

Адреса: вулиця Володимирська, 49а.

Ціни: одна година — 54 гривні, дві години — 99 грн, три години — 144 грн, чотири години і більше — 200 грн. 

“Passenger gastro bar”. Ретро-поїзд у центрі столиці

Якщо любите атмосферу купе та відчуття, що ти кудись їдеш — не обов’язково бігти на вокзал за квитками. Варто просто зайти у столичний гастрономічний бар у вигляді концептуального ретро-потягу.

Центр Києва, що перетвориться у твій перон. Тут можна відчути себе у справжній подорожі з начальником поїзду, провідниками та поїздом, що відвезе тебе туди, куди мрієш. Столики знаходяться в окремій кімнаті у вигляді купе, а напої тут подають у славнозвісних “укрзалізничних стаканах”. За вікном будуть змінюватися пейзажі, а приємна музика доповнить атмосферу.

Passenger gastro bar підходить для сніданків, ланчів та романтичних вечорів. Меню закладу здивує сучасною українською та європейською кухнею. 

Адреса: вулиця Саксаганського, 33/35

Ціни: тут можна замовити сніданок за 120 гривень, скуштувати вареники за 140 грн, а стейк за 135 грн.

Sex.Ed.Coffee. Еротичний заклад

Sex.Ed.Coffee — це перше в Україні арт-кафе, яке працює у сексуально-освітньому напрямку. Сексуальні назви у меню, еротичне мистецтво на стінах, романтична музика та приглушене світло — все це передає неймовірну атмосферу. 

Меню поділили на тематичні підрозділи: “Прелюдія”, “Кавові спокуси”, “Оральні насолодощі”, “Пирогові пристрасті”, “Солодка розпуста” і “НадзвиЧАЙний екстаз”.

Також тут планують проводити лекцію на тему сексуальної освіти, мистецтва побудови гармонійних відносин та інтимної свідомості. А також у Sex.Ed.Coffee можна купити авторські розмальовки 18+ та навіть еротичні картини прямо зі стіни.

Адреса: вулиця Хорива, 25

Ціни: капучино — 45 грн, еспресо — 25 грн, а десерти — від 16 грн. 

“Княжий град”. Назад у Київську Русь

Всі ми з книжок чи фільмів чули про величність часів Київської Русі. У столиці є місце, яке перенесе вас у 882 рік. У ресторані “Княжий град” ще з напису над входом “Трапезна палата” відвідувачі потрапляють у справжню середньовічну атмосферу. Настінні древні фрески, різьблені меблі, старовинні скульптури — все це переносить у часи Київської Русі.

Крім цього, вражають величезні люстри, столові прилади ручної роботи, підсвічники, та келихи у дусі бенкету князів. Але не тільки інтер’єр переносить у період князів. Ресторан готує страви на основі старовинних слов’янських рецептів. Тут подають осетрину, томлену у березовому соку, гуляш з ягняти з кролика з мармеладом і салатом щічки теляти. А ще пригощають домашніми настоянками: медовухою, хріновухою. настоянкою на яблуках, обліписі та кизилу. 

Адреса: вулиця Велика Житомирська, будинок 2

Ціни: основні страви — в середньому 350 грн, вареники — 150 грн, холодні закуски — від 180 грн. 

“Кабачок на бочок” — повечеряти догори дригом

Хочете повечеряти на стелі? Тоді вам варто заглянути у київський заклад “Кабачок на бочок”. Ресторан помітно одразу, адже на вигляд схожий на перевернутий будинок догори дригом.

Ресторан позиціонує себе як сімейний, тому тут багато уваги приділяється дітям. Тут є і тераса з ігровим простором, і “Ребус-Горище” із професійною нянею. Також ресторан проводить різноманітні уроки, майстер-класи для юних кухарів та багато інших розваг. Тому, поки батьки відпочивають, дітям буде чим зайнятись.

“Кабачок на бочок” пригощає українською та європейською кухнею з авторськими напрацюваннями. 

Адреса:  вулиця Славгородська, 23

Ціни: від 400 грн

Суспільство

До Пущі-Водиці ходитиме екскурсійний трамвай-кафе

Опубліковано

Екскурсійний трамвай-кафе, що ходить до Пущі-Водиці, планує відновити свою діяльність з 18 травня.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці “Екскурсії на трамваї по Києву”.

Про екскурсію

Перша запланована екскурсія отримала назву “Таємниці Пущі-Водиці” і її програма була розроблена на основі матеріалів відомого історика Олександра Анісімова.

Учасники екскурсії матимуть можливість відвідати перший у Києві пивоварний завод, урочище Кинь-Ґрусть та мавзолей-усипальницю, спроектовану архітектором Городецьким.

Серед варіантів програм для прогулянок до Пущі-Водиці також доступна програма під назвою “Трамваї на курорт”. Щодо екскурсій по Києву, можна обрати із таких варіантів, як “Вечірній трамвай”, “Від конки до трамваю” та “Не звичні історії на тролейбусі”. Кожна з цих програм обіцяє захоплюючі враження та цікаві відкриття для учасників.

Екскурсії тривають від однієї до трьох годин. Вартість місця в екскурсійному кафе-трамваї становить від 400 гривень. Забронювати місця можна на сайті.

Читати також: 800 мешканців громади тепер знають, як врятувати життя. На Житомирщині жінки за грант заснували освітній проєкт

Про вагон

Вагон-кафе був споруджений у 1992 році, і в 2007-му році він пройшов ремонт за кошти та зусилля “любителів транспорту” та працівників депо.

Проте, в березні 2023 року на сторінці екскурсійної агенції було оприлюднено повідомлення про загрозу зникнення трамвай-кафе. З початком воєнного стану екскурсійному трамваю було заборонено курсувати до Пущі-Водиці, незважаючи на те, що рух регулярних трамвайних маршрутів до цієї місцевості був відновлений в травні 2022 року.

Нагадаємо, що сумчанин переміг у міжнародному конкурсі шрифтів.

Також ми повідомляли, що анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок.

Читати далі

Суспільство

В Україні була створена колекція прикрас з уламків літака “Мрія”

Опубліковано

Український виробник ювелірних виробів, бренд karpenko jewelry, представив обмежену колекцію прикрас під назвою “оМРІЯна помста”. Ці прикраси створені для натхнення найбільшого українського літака “Мрія”, який був знищений окупантами в лютому 2022 року.

фото: karpenko jewelry

Про це повідомляє сайт бренду.

Про колекцію

У колекцію включені дві брошки: одна у формі турбіни, а інша – у формі літака “Мрія”. Брошка “Літак” відтворює один з найбільш впізнаваних ракурсів “Мрії”, який був видно на всіх земних презентаціях та зафіксований на численних символічних фотографіях по всьому світу. Брошка “Турбіна” віддана унікальній особливості цього гігантського літака – шість двигунів, які робили його найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі.

фото: karpenko jewelry

Читати також: Фільм Алана Бадоєва “Довга доба” зʼявився на Netflix

Кожна прикраса містить уламок фюзеляжу зруйнованої “Мрії”. Їх для створення прикрас передала з власного архіву військовослужбовиця, парамедик Галина Алмазова. Разом зі своїм підрозділом вона витримала в Гостомелі найстрашніші дні атаки на аеропорт, евакуюючи поранених.

фото: karpenko jewelry

Мета випуску колекції благодійна. Весь прибуток з продажу прикрас спрямують на збір на засоби посилення технічної розвідки для Головного управління розвідки України.

фото: karpenko jewelry

Кількість прикрас у колекції “оМРІЯна помста” обмежена наявною кількістю уламків літака. Наприклад, випущено 225 брошок “Літак”, відповідно до номерів на фюзеляжі “Мрії”. Щодо брошок “Турбіна”, їх виготовлено не більше 1 тисячи штук.

Придбати прикраси можна на офіційному сайті бренду karpenko jewelry.

Нагадаємо, що анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок.

Також ми повідомляли, що українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі.

Фото: karpenko jewelry

Читати далі

Суспільство

Мати загиблого пілота стала капеланкою

Опубліковано

Мати полеглого пілота й героя України Степана Тарабалки вступила до лав військових капеланів, аби підтримувати українське військо!

Пані Світлана після загибелі сина у 2022 на гроші, компенсовані державою, відкрила реабілітаційний центр для захисників, а разом з цим відчула, що після загибелі сина Бог по-особливому торкнувся її серця.

Історія пані Світлани

“У такий складний час хочеться донести того світла, яке Бог дає мені, для служіння іншим”, – каже жінка.

Наталя Тарабалка – мати Героя України льотчика Степана Тарабалки з Коломийщини. Її Степан був одним з пілотів, яких за майстерність прозвали “Привидами Києва”. Він загинув над Житомиром 13 березня 2022 року з переважаючими силами окупантів.

На гроші, які їй компенсувала держава, Наталя у 2023 році відкрила оздоровчий центр для військових. А разом з цим відчула: після загибелі сина Бог по-особливому торкувся її серця.

Читати також: Фільм Алана Бадоєва “Довга доба” зʼявився на Netflix

Маючи духовний досвід, пані Наталя вирішила долучитися до українського війська як капеланка.

“Отримавши певну базу знань з капеланства, я хочу бути потрібною, корисною не тільки для родин, а й ветеранів, для військових”, – каже Світлана.

Пані Наталя вже отримала шеврон капеланки та приєдналася до лав військових священників.

Нагадаємо, що 52 ветерани отримають гранти на розвиток бізнесу.

Читати далі