Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Навіщо компанії пересідати з авто на велосипед і скільки це коштує? Розповідає партнер EVERLEGAL

Опубліковано

Велосипед чи автомобіль? “Звісно, велосипед!” – скаже партнер юридичної фірми EVERLEGAL Олександр Ружицький. 

Це не жарти, він дійсно їздить на судові засідання на ровері, а сама фірма настільки bike-friendly, що виграла конкурс “Велопрацедавець” у 2017 році.

Зараз у EVERLEGAL третина юристів регулярно користується корпоративними велосипедами, а деякі юристи  приїжджають на роботу на своїх роверах.

Але велопарковка та душові – це тільки частина велокультури, яку вдалось побудувати юридичній фірмі.

Олександр розповів “ШоТам”:

  • які формальні і реальні переваги отримає фірма, яка вирішить створити зручні умови, аби її працівники користувались велосипедами без перешкод; 
  • у скільки вам обійдеться облаштувати гарний велосипедний офіс;
  • коли вміння “їжджу на велосипеді” може спрацювати навіть у резюме.

Олександр Ружицький

Партнер юридичної компанії EVERLEGAL

Їздить на судові засідання на ровері, переконаний, що велосипед – це, в першу чергу, про цінності, а не про вибір транспорту.

“Найефективніший транспорт для поїздок до 5 кілометрів”

У нас працює зараз 45 працівників, багато з яких користуються велосипедом регулярно.

Маємо шість корпоративних брендованих велосипедів – до них у працівників є цілодобовий доступ. 

Вони можуть взяти велосипед чи у вихідний день, чи у робочий – ми їх не обмежуємо. 

А ще частина наших юристів – приїжджає на своїх роверах. 

Наша велопарковка розрахована на 10 місць, і є ще 2 місця для гостей.

Заохочуємо наших працівників користуватися велосипедом у поїздках по справах до п’яти кілометрів. Це найбільш ефективний вид транспорту на такі дистанції – перевірено. Таким чином, наші працівники можуть точно спрогнозувати, скільки часу проведуть в дорозі, не зважаючи на затори. 

Юристи EVERLEGAL на WIZZ AIR- марафоні

Скільки коштує стати bike friendly

Найбільше мороки було з облаштуванням душу: коли почали думати, яке приміщення переробити під душ, зупинились на одному із санвузлів. Це нам коштувало близько 20 тисяч гривень. Далі ми встановили велопарковку на 10 велосипедів, це обійшлось близько 7-8 тисяч гривень. Зручно, що камери відеоспостереження нашого бізнес-центру виходять якраз на неї і фіксують все, що там відбувається.

Вартість кожного нашого велосипеду – до 10 тисяч гривень. Ми їх спочатку орендували сезонно, а потім купили – побачили, що дійсно ровери користуються попитом у працівників.

У компанії, яка захоче облаштувати зручний велосипедний офіс, можуть виникнути проблеми з приміщенням для душу. У нашому випадку, на щастя, було достатньо переробити санвузли. 

І щодо велопарковки зважте от на що: наш орендодавець, коли ми облаштовували офіс у 2015 році, висловлював стурбованість тим, що вона може заважати іншим людям. 

У Києві не було на той час нормативних вимог щодо встановлення велопарковок. Але ми повністю взяли відповідальність на себе і обіцяли, що якщо комусь заважатиме – обов’язково її демонтуємо. Стоїть уже три роки – і поки проблем не було.

Переваги велосипеда перед автомобілями

Якось ми взяли юриста на роботу, бо його перевагою було, що вміє їздити на велосипеді, про що він зазначив у резюме, а такожі підтвердив готовність скласти нам компанію у естафеті на одному із марафонських забігіві, у яких ми регулярно беремо участь. Це не означає, що Everlegal не запрошує в команду юристів, які не вміють їздити на велосипеді чи не ведуть активний спосіб життя, але якщо у кандидата з спільні з нами інтереси, це є перевагою.

Бачу мінімум три плюси у користуванні велосипедом для бізнесу:

1) економія часу, а відповідно, – і грошей. На велосипеді усі поїздки є передбачуваними – можна зрозуміти, за скільки часу доїдеш до місця призначення і коли повернешся назад. На автомобілі ти можеш застрягнути в заторі на годину, замість того, аби доїхати до місця призначення за 15 хвилин. 

2) вартість самої поїздки. На велосипеді це безкоштовно, на машині – ну, ви знаєте. 

3) поїздки на велосипеді тренують кардіо і добре впливають на здоров’я: люди менше хворіють, менше ризиків серцево-судинних захворювань, мають краще психологічне здоров’я. І більше днів у році мають гарний настрій, а відтак, і працюють ефективніше. Перевірено мною! 

Я сам часто їжджу на бізнес-зустрічі на велосипеді. Навіть якось під’їхав на ровері на зібрання юридичних партнерів в один із престижних закладів Києва. При вході там працював фотограф, і мене, який дістався туди на велосипеді, фотографували, певно, найбільше.

Bike friendly – не тільки про велопарковку та душ для велосипедистів

Ми – green law firm, і у нас в компанії реалізовано багато зелених ініціатив. Зокрема, і внутрішніх.

Якщо про юридичну роботу: у Everlegal дуже багато проектів пов’язані з відновлювальною енергетикою. Ми, в принципі,стараємося фокусувати нашу роботу на цьому і надавати послуги в цих  сферах. 

Кажучи про управлінські рішення: ми переробляємо весь папір, який у нас є – намагаємося його ефективно використовувати. Також переробляємо батарейки, не так давно почали сортувати пластик, скло та інші відходи. 

Крім того, у нас регулярно відбуваються зустрічі чи виступи в компанії “зелених” активістів – ми це називаємо Everlegal Talks. Так, у нас з лекцією не так давно були брати Зінченки, які заснували Greencubator.

Не про транспорт, а про цінності

Фірма усвідомлює, що живе у непростий час. І ми це усвідомили раніше, ніж генеральний секретар ООН оголосив надзвичайну екологічну ситуацію в світі. 

Що можемо зробити ми як юристи? Надавати свої послуги з найменшою шкодою для екології і, при тому, скажемо так, розвиватися особистісно

Ми заклали відповідальність перед екологією та світом, у якому живемо, у цінності Everlegal. 

І велосипед – це теж про цінності, а не про успішність/неуспішність, як стереотипно мислять у соціумі. 

Хоча зізнаюсь, колись і я мислив стереотипами: що на перші зібрані гроші треба купити гарний автомобіль, і що саме це ознака успішності.

Тому, думаю, більшість з нас прийде до екологічного мислення з плином часу. А чим більше людей пересядуть на велосипеди, тим легше всім буде їздити містом, дихати і приємніше жити. 

Суспільство

До Пущі-Водиці ходитиме екскурсійний трамвай-кафе

Опубліковано

Екскурсійний трамвай-кафе, що ходить до Пущі-Водиці, планує відновити свою діяльність з 18 травня.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці “Екскурсії на трамваї по Києву”.

Про екскурсію

Перша запланована екскурсія отримала назву “Таємниці Пущі-Водиці” і її програма була розроблена на основі матеріалів відомого історика Олександра Анісімова.

Учасники екскурсії матимуть можливість відвідати перший у Києві пивоварний завод, урочище Кинь-Ґрусть та мавзолей-усипальницю, спроектовану архітектором Городецьким.

Серед варіантів програм для прогулянок до Пущі-Водиці також доступна програма під назвою “Трамваї на курорт”. Щодо екскурсій по Києву, можна обрати із таких варіантів, як “Вечірній трамвай”, “Від конки до трамваю” та “Не звичні історії на тролейбусі”. Кожна з цих програм обіцяє захоплюючі враження та цікаві відкриття для учасників.

Екскурсії тривають від однієї до трьох годин. Вартість місця в екскурсійному кафе-трамваї становить від 400 гривень. Забронювати місця можна на сайті.

Читати також: 800 мешканців громади тепер знають, як врятувати життя. На Житомирщині жінки за грант заснували освітній проєкт

Про вагон

Вагон-кафе був споруджений у 1992 році, і в 2007-му році він пройшов ремонт за кошти та зусилля “любителів транспорту” та працівників депо.

Проте, в березні 2023 року на сторінці екскурсійної агенції було оприлюднено повідомлення про загрозу зникнення трамвай-кафе. З початком воєнного стану екскурсійному трамваю було заборонено курсувати до Пущі-Водиці, незважаючи на те, що рух регулярних трамвайних маршрутів до цієї місцевості був відновлений в травні 2022 року.

Нагадаємо, що сумчанин переміг у міжнародному конкурсі шрифтів.

Також ми повідомляли, що анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок.

Читати далі

Суспільство

В Україні була створена колекція прикрас з уламків літака “Мрія”

Опубліковано

Український виробник ювелірних виробів, бренд karpenko jewelry, представив обмежену колекцію прикрас під назвою “оМРІЯна помста”. Ці прикраси створені для натхнення найбільшого українського літака “Мрія”, який був знищений окупантами в лютому 2022 року.

фото: karpenko jewelry

Про це повідомляє сайт бренду.

Про колекцію

У колекцію включені дві брошки: одна у формі турбіни, а інша – у формі літака “Мрія”. Брошка “Літак” відтворює один з найбільш впізнаваних ракурсів “Мрії”, який був видно на всіх земних презентаціях та зафіксований на численних символічних фотографіях по всьому світу. Брошка “Турбіна” віддана унікальній особливості цього гігантського літака – шість двигунів, які робили його найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі.

фото: karpenko jewelry

Читати також: Фільм Алана Бадоєва “Довга доба” зʼявився на Netflix

Кожна прикраса містить уламок фюзеляжу зруйнованої “Мрії”. Їх для створення прикрас передала з власного архіву військовослужбовиця, парамедик Галина Алмазова. Разом зі своїм підрозділом вона витримала в Гостомелі найстрашніші дні атаки на аеропорт, евакуюючи поранених.

фото: karpenko jewelry

Мета випуску колекції благодійна. Весь прибуток з продажу прикрас спрямують на збір на засоби посилення технічної розвідки для Головного управління розвідки України.

фото: karpenko jewelry

Кількість прикрас у колекції “оМРІЯна помста” обмежена наявною кількістю уламків літака. Наприклад, випущено 225 брошок “Літак”, відповідно до номерів на фюзеляжі “Мрії”. Щодо брошок “Турбіна”, їх виготовлено не більше 1 тисячи штук.

Придбати прикраси можна на офіційному сайті бренду karpenko jewelry.

Нагадаємо, що анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок.

Також ми повідомляли, що українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі.

Фото: karpenko jewelry

Читати далі

Суспільство

Мати загиблого пілота стала капеланкою

Опубліковано

Мати полеглого пілота й героя України Степана Тарабалки вступила до лав військових капеланів, аби підтримувати українське військо!

Пані Світлана після загибелі сина у 2022 на гроші, компенсовані державою, відкрила реабілітаційний центр для захисників, а разом з цим відчула, що після загибелі сина Бог по-особливому торкнувся її серця.

Історія пані Світлани

“У такий складний час хочеться донести того світла, яке Бог дає мені, для служіння іншим”, – каже жінка.

Наталя Тарабалка – мати Героя України льотчика Степана Тарабалки з Коломийщини. Її Степан був одним з пілотів, яких за майстерність прозвали “Привидами Києва”. Він загинув над Житомиром 13 березня 2022 року з переважаючими силами окупантів.

На гроші, які їй компенсувала держава, Наталя у 2023 році відкрила оздоровчий центр для військових. А разом з цим відчула: після загибелі сина Бог по-особливому торкувся її серця.

Читати також: Фільм Алана Бадоєва “Довга доба” зʼявився на Netflix

Маючи духовний досвід, пані Наталя вирішила долучитися до українського війська як капеланка.

“Отримавши певну базу знань з капеланства, я хочу бути потрібною, корисною не тільки для родин, а й ветеранів, для військових”, – каже Світлана.

Пані Наталя вже отримала шеврон капеланки та приєдналася до лав військових священників.

Нагадаємо, що 52 ветерани отримають гранти на розвиток бізнесу.

Читати далі