Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
українська косметика з конопель українська косметика з конопель

Економіка

Як українська конопляна косметика підкорює Європу

Опубліковано

Ми вже писали, як покупці конопляного взуття жартували про те, чи можна буде покурити шнурки зі своїх еко-кросівок. Також разом з експертом розбирались, як на технічних коноплях (тих, які не містять психоактивних речовин) можна заробляти – легально.

А як вам… косметика з конопель? Таку взялася робити українська косметична компанія разом із Асоціацією “Українські технічні коноплі”. Як продукти діють на шкіру і чи не буде від неї ефекту наркотичного сп’яніння (жарт, звісно не буде), ми розібралися із виробниками.

Олександр Ігнатюк

президент Асоціації “Українські технічні коноплі”, директор “Конопляного супермаркету”

Метою діяльності його організації є захист інтересів виробників, які працюють у сфері промислового коноплярства. Також Олександр Ігнатюк керує роботою “Конопляного супермаркету” – онлайн-майданчика, де можна купити різну продукцію з конопель українського виробництва. Започаткував лінію конопляної косметики разом із фірмою “Натуральна косметика”.

Оксана Свідіна

комерційна директорка компанії “Натуральна косметика”

Разом із колегами з компанії розробляла формули органічної косметики на основі насіння та його похідних (олія, протеїн, макуха) технічних конопель. Наразі компанія випускає 15 косметичних продуктів, в основу яких покладені унікальні властивості технічних конопель.

Хто перший прокинувся, того і капці

Ідея виробляти косметику з конопель прийшла мені у голову, коли мене почали “штурмувати” румунські та чеські косметологічні компанії. Вони хотіли продавати на території України власну конопляну косметику, а «Конопляний супермаркет» (на цьому сайті можна купити вироби з конопель – від продуктів харчування до кросівок), мовляв, нехай заробляє на її розповсюджуванні.

Існує стереотип, що нібито якщо купити в Кореї або Штатах якийсь продукт, він буде більш якісним, ніж якби був зроблений в Україні. Хоча насправді там все те ж саме, що у нас – різниця тільки у бюджетах на рекламу. «Синтетика» + просування – от і увесь секрет їх успіху.

Тож замість того, щоб з румунами і чехами продавати синтетику під прапором конопляної органіки, ми знайшли одне одного з компанією “Натуральна косметика”.

Рішення про початок спільної діяльності прийняли на початку 2017 року.

Олександр розповідає, що навіть сама лише упаковка косметики з конопель – без самої косметики – вже викликала ажіотаж серед покупців

Через пару місяців на виставці “Агро 2017” до мене прийшли тільки коробочки з-під продукції – ні баночок, ні самої косметики ще не було. Я виставив їх на “Агро 2017”, аби поспостерігати, чи цікава буде людям конопляна косметика. І вона викликала шалений ажіотаж – люди десятками питали, що за косметика, де купити, який ефект. Дивувались, коли дізнавались, що українське виробництво…

За тим у червні я запустив 11 найменувань натуральної косметики на базі протеїнів та олії конопель.

А у вересні ті ж чехи, шведи та румуни зайшли на українську б’юті-виставку “Інтершарм” з надією продати свій штучний продукт, а тут вже ми з натуральною косметикою!  Хто перший встав, того і капці!

Вітчизняна органіка чи закордонна синтетика?

Дешевий крем робиться на базі основи, до складу якої входить стеаринова кислота. Саме з такими кремами до нас хотіли зайти чехи та румуни у 2017 році.

Ми принципово  не використовуємо дешевої синтетичної основи у своїх кремах, тому і коштує наш продукт не так і дешево.

Робіть висновки самі, крем конопляної лінії для обличчя чи скраб вам обійдеться у 270 гривень, шампунь 76 гривень, а молочко для обличчя – у 130 гривень. Проте продукт якісний – і що головне, якість його підтверджена сертифікатами від провідних українських лабораторій. Попри ціну, вищу за звичайні засоби догляду, наша продукція відмінно продається на ринку.

Поки обсяги виробництва не надто великі: на місяць випускають по 100-200 штук кожного з 15 різновидів товару

Кому підійде косметика з конопель

Головною особливістю конопляного насіння є корисні компоненти, які є у його складі: велика кількість поліненасичених жирних кислот, калейдоскоп вітамінів, мінералів та амінокислот.

Це означає, що за ефективністю крем з каннабісом може конкурувати з антивіковою сироваткою або процедурами для профілактики і розгладження зморшок.

При цьому, через те, що ми використовуємо насіння технічних конопель, ніяких психоактивних ефектів використання конопляних продуктів не дає.

Доведено, що шкіра після застосування косметики з елементами з конопель стає більш еластичною, швидко проходять висипання, зникає надмірна сухість.

Тож коли ми тестували косметику у лабораторних умовах, дістали очікувані результати: продукти на базі насіння технічних конопель дійсно відновлюють еластичність шкіри, надзвичайно її живлять і мають потужний відновлювальний ефект.

Користувачі кажуть, що наші скраби з конопель прекрасні для шкіри, баттери для рук (як крем, тільки жирніше) – також універсальний продукт, який буде корисним. А от щодо кремів “день-ніч” – наші косметологи не радять використовувати їх людям із жирною шкірою. Зате для людей, яким за 40 років, ця лінія просто знахідка – змарніла і суха шкіра дійсно стає більш еластичною.

Нещодавно ми запустили чотири нові продукти: пінку для інтимної гігієни, шампунь, бальзам та маску для волосся. Дослідження в лабораторії показали, що органічна формула з конопляною олією покращує структуру волосся, зменшує його випадіння та прибирає лупу – словом, робить волоси здоровими та красивими. Але знову ж таки, через насиченість природними жирними компонентами шампуні найбільше підходять для сухого та пошкодженого волосся.

Європа хоче від нас тільки одного

Тільки сировини, не самого продукту. Зараз у нас багато запитів з-за кордону на вироблення нашої косметики – і з Франції, і з Австрії, з Ізраїлю та Америки.

Але тут свій нюанс: для кожної країни потрібно робити свій сертифікат якості. А це доволі значні суми. Якщо ти плануєш продавати косметику на території Молдови та Румунії, тобі один вид сертифіката потрібен, для Європи – інші. Тому ми за кордон відсилаємо наразі тільки тестові партії – забагато мороки, надто солідні грошові вкладення треба.

Закордонний косметичний бізнес відкрито каже: мовляв, зробіть нам 20 тон косметики і сертифікат – і ми подумаємо, чи будемо купувати вашу продукцію.

Хочуть, щоб ми не тільки за свій рахунок робили сертифікати якості, але й продавали їм косметику з мінімальною рентабельністю – в якості виключно сировини! А вони, розфасувавши в свою тару, уже будуть займатися реалізацією, продаючи її в рази більше, ніж це коштувало би в Україні.

А додану вартість хочуть залишати місцевому виробнику, щоб він платив податки. Звісно, на таких умовах працювати нам не цікаво.

Розкрутка конопляної косметики

Наші обсяги продажів в Україні зросли втричі з тих пір, як ми запустили лінію натуральної косметики на основі терапевтичних властивостей конопель в 2017 році.

Зараз ми виставляємося у магазинах “Екотовари” у Дніпрі та в Одесі. І, звісно, маленькі магазинчики по Києву та замовлення на сайті.

Також шукаємо нових клієнтів, їдемо в інші міста та роз’яснюємо чим конопляна косметика відрізняється від звичайної, проводимо спеціалізовані майстер-класи.

Ми, звісно, могли б виставлятися у великих мережевих магазинах, але це зробить значно дорожче сам кінцевий продукт. Та і в супермаркеті ти платиш за місце, а от окупляться твої вкладення чи ні – це ще питання.

Зараз в Україні у нас з’являються конкуренти і починають виробляти конопляну косметику – поки на рівні “хенд-мейд”. Але ринок все розставить на свої місця – коли ти даєш якісну продукцію по мінімальній ціні, то боятися будь-якої конкуренції не потрібно. Є вже прихильники саме натуральної конопляної косметики, кажуть, що продукти інших фірм так гарно, як наші, не працюють.

Економіка

Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

Опубліковано

Українські військові отримають більше відпусток завдяки новим законам, які були прийняті нещодавно. Ці нові закони розширять кількість ситуацій, при яких військовослужбовці матимуть право на відпочинок.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Деталі

Зокрема, найближчим часом можна очікувати:

  • Відпустку при народженні дитини;
  • Відпустку за знищену техніку;
  • Основну відпустку;
  • Відпустку за сімейними обставинами або з інших поважних причин;
  • Невикористані відпустки під час воєнного стану.

Читати також: На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Нещодавно з’явилася можливість отримати відпустку при народженні дитини для військовослужбовців. Вона триватиме до 14 днів і надається не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження дитини. Важливо зазначити, що отримати цю відпустку під час воєнного стану неможливо. Вона передбачена лише на мирний час та час дії особливого періоду, але не воєнного стану. Оскільки зараз в країні діє воєнний стан, то при народженні дитини відпустку можуть надати за сімейними обставинами і тривалістю до 10 днів.

Також очікується, що незабаром буде введена відпустка за знищену техніку. Згідно з цим документом, за знищення техніки може надаватися відпустка, але не більше ніж 15 днів на рік. Зараз цей документ чекає на підписи, щоб набути чинності.

Нагадаємо, що в Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття.

Фото: Армія Inform

Читати далі

Економіка

У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Опубліковано

У Дніпрі планують побудувати три протирадіаційні укриття (ПРУ) за 345 млн грн. Закупівлі вже проведено.

Про це повідомили у ГС “Центр фінансових розслідувань”.

Закупівся

Департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради 30 квітня провів закупівлі для будівництва приміщень реабілітаційного центру. У всіх трьох тендерах переможцем став ТОВ “СК СТРОЙІНВЕСТ”. Раніше ця компанія вже успішно виконувала ремонтні роботи в лікарні ім. І.І. Мечникова та місцевій лікарні №4.

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Де саме буде проходити будівництво

Укриття будуть побудовані на територіях Дніпровської гімназії № 29, Дніпровської гімназії № 118 та Дніпровського ліцею № 144 імені Леві Іцхака Шнеєрсона.

Всі три проєкти планують завершити до кінця 2025 року.

Також ми повідомляли, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: Центр фінансових розслідувань

Читати далі

Економіка

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі

Опубліковано

Упродовж першого кварталу 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових фізосіб-підприємців, що на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот” із посиланням на Єдиний державний реєстр.

Зазначається, що лідером за кількістю нових справ залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина – 6,8 тисячі новостворених бізнесів, на третьому – Київщина – 5,7 тисячі нових ФОПів.

Де найчастіше відкривають ФОПи

Чверть нових бізнесів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера протягом останніх 4 років.

Читати також: Мінветеранів анонсувало запуск Е-посвідчення для ветеранів у “Дії”

Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Найпопулярніші нові бізнеси

Нагадаємо, з Донеччини до Волині курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг.

Фото: “Опендатабот”

Читати далі