Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Як підготуватися до ремонту квартири у 2020 році

Рекламна стаття

РЕКЛАМНИЙ МАТЕРІАЛ

Опубліковано

З часом зношуються усі речі. Це стосується одягу, взуття, побутової техніки та електроніки. Під дію часу потрапляє й ремонт у вашій оселі. Тому дуже скоро настає момент, коли виникає бажання або трохи оновити колір стін, або взагалі докорінно змінити інтер’єр у будинку чи квартирі.

І ось приходить цей день, коли рішення прийняте, а значить — змінам бути. Проте найважче завжди почати. Декого настільки лякає початок, що його починають відкладати на місяці й навіть роки. Однак хвилюватися з цього приводу не потрібно. Якщо ви шукаєте майстрів з ремонту квартир у Львові, то краще звернутися до ремонтно-будівельної компанії РБК Кронос, де працюють професіонали. Але допоки роботи не розпочались, потрібно ретельно до них підготуватися.

Візуалізувати майбутній проєкт

З чого й варто почати ремонт у квартирі, так це з планування. Потрібно чітко уявити собі майбутній результат. Гарним помічником у цьому питанні комп’ютерне проєктування. Дизайнер ретельно вивчає ваші потреби та бажання, робить заміри, враховує особливості планування приміщення, уточнює нюанси, що стосуються елементів декору та кольорової палітри. А потім усі дані обробляються за допомогою 3D-програми. У такий спосіб господар житла отримує готові ідеї ремонту у власній квартирі чи будинку. Залишається лише вибрати.

Скласти кошторис

Не менш важливим етапом підготовки до ремонтних робіт є складання кошторису. Для тих, хто робить ремонт самостійно, розрахунок зводиться до простого підрахунку необхідної кількості матеріалів. І тут виникає одразу два ризики:

  • купити мало, а потім не знайти потрібне;
  • купити з великим запасом та дуже переплатити.

Щоб уникнути непередбачуваної ситуації, краще звернутися до фахівців. Ви значно виграєте, якщо такі фахівці працюють у компанії, якій ви плануєте довірити проведення ремонту. Наприклад, RBK Kronos пропонує цю послугу безкоштовно.

Зібрати речі першої потреби

Перші ніж будівельники зайдуть до вашої квартири, ви повинні самостійно підготувати приміщення до початку робіт. Тому варто запастись поліетиленовими мішками, коробками та скотчем. Вони потрібні будуть вам, щоб скласти всі речі. Брудний одяг та текстиль поперіть. Потім складіть м’які речі у мішки, а скло та посуд — у коробки. Щільно заклейте скотчем, щоб пил не потрапив усередину пакунків. 

Ті речі, які потрібні будуть на період ремонту, повинні бути у доступному місці. Ви повинні їх легко знаходити.

Уважно вибрати будівельну бригаду

Вибір бригади будівельників починайте із вивчення відгуків та портфоліо. Щоб ремонт квартири закінчився вчасно, одразу чітко визначте послідовність робіт працівників. У плані повинно бути точно прописано, що і в який день виконуватимуть будівельники. Тоді вам легше буде контролювати кожен етап. 

Матеріали та їх закупівля

Після цього можна купувати будівельні матеріали. Ви можете це зробити самостійно через інтернет-пошук. На спеціальних будівельних порталах завжди можна підібрати усе необхідно за вигідною ціною. Однак якщо ви звернулися до будівельної компанії, то майстри вам у цьому допоможуть. Адже зазвичай, у них є власна база постачальників будматеріалів. 

Суспільство

На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Опубліковано

У Київській області було виявлено одну з найбільших популяцій сон-трави. Ці рідкісні квіти процвітають поруч з містом Обухів.

Про це у Facebook повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

фото: КЕКЦ

Про цвітіння

Зазначається, що під Обуховом виявили найбільшу у регіоні популяцію сон-трави (сон чорніючий). Ця рослина занесена до Червоної книги України і є дуже рідкісною. Він росте на степових схилах чи старих соснових лісах. У лісах його знищують рубки, а в степу – оранка.

фото: КЕКЦ

Читати також: Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

“Ця популяція сну виявилася найбільшою в Київській області, ми нарахували там близько 1000 рослин сну. Для порівняння, вже 30 рослин сну, що ростуть в одному місці, вважається значною популяцією для того, щоб брати її під охорону”, – йдеться у повідомленні.

У КЕКЦ поінформували, що для охорони цієї популяції сон-трави екологи створюватимуть пам’ятку природи.

Нагадаємо, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: КЕКЦ

Читати далі

Суспільство

Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

Опубліковано

Депутат з Естонії Крісто Енн Вага, який збирає кошти для ЗСУ, прибув до Києва на велосипеді.

Про це він повідомив в соц.мережі Х.

фото: Крісто Енн Вага

“Я зробив це! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велопрогулянки, і висловити підтримку захисникам. Тож зосередьмося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну та перемогти терористичну росію”, – написав він.

Читати також: У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Мета його поїздки – зібрати 50 тисяч євро на потреби Сил оборони України разом з інтернет-спільнотою NAFO, яка підтримує нашу країну та протистоїть російській пропаганді. Для цього була створена окрема сторінка, на якій збирають пожертви. Зі зібраних коштів планують закупити машини та FPV-дрони для військових.

Нагадаємо, що українські музиканти виступатимуть на фестивалі Sziget в Будапешті: хто саме.

Також ми повідомляли, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Фото: Крісто Енн Вага

Читати далі

Суспільство

У Львові девʼять мозаїк позначили охоронним знаком

Опубліковано

У 2024 році ще дев’ять мозаїк у Львові були визнані міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит” як об’єкти культурної спадщини.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

фото: Львівська міська рада

Про ініціативу

Щоб підкреслити їхню цінність та важливість збереження, мозаїки в Львові почали позначати міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит”. Крім того, власникам будівель чи установам, які їх утримують, пояснюють, що вони зобов’язані зберігати ці мозаїки.

Під таким знаком вже позначено 54 мозаїки у місті, які, хоч і розміщені не завжди у будівлях-пам’ятках, але все ж належать до об’єктів культурної спадщини, зазначають у міськраді.

фото: Львівська міська рада

Читати також: Виступ України на Євробаченні-2024: де та коли дивитися

У листопаді 2023 року почали маркувати мозаїки у місті міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит”. Цей знак є захисною емблемою Гаазької конвенції про охорону культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Також ми повідомляли, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Нагадаємо, що українська акторка Іванна Сахно зіграє головну роль в продовженні M3GAN.

Фото: Львівська міська рада

Читати далі