Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

В Черкасах відкрився інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових  

Опубліковано

Почав роботу реабілітаційний центр, який безкоштовно надає допомогу сотням захисникам та захисницям України. Це вже 9-й філіал, який входить до мережі RECOVERY, попередній відкрився у місті Рівному.    

Про це повідомляють на офіційному сайті організації.

RECOVERY – це проєкт, котрий направлений на медичну допомогу для військових та ветеранів. Ініціативу створено спільними зусиллями: благодійність з боку приватного сектору та державні медичні установи. 

Фото: Recoveryua.org

Спільними зусиллями  

Завдяки фінансуванню приватних благодійників увесь простір реформовано за всіма світовими стандартами технологічності. У центрі облаштовані зони для різних потреб пацієнтів: кабінети для психологічної підтримки, фізичної підтримки, масажу, ерготерапії. У закладі навіть знаходяться дві зали для фізичної реабілітації із віртуальною реальністю, щоб забезпечувати зворотній з людиною, яка проходить реабілітацію.  

«Реабілітація – важка праця для пацієнта, який отримав поранення. Але сучасний й дороговартісні тренажери, а також інклюзивний простір черкаського центру RECOVERY допомагають зробити процес відновлення для військових більш комфортним та ефективним», – ділиться завідувачка реабілітаційного центру Людмила Фомічова.  

Фото: Recoveryua.org

Ближче до родини  

Нашу країну захищають люди з усіх регіонів України, тому розбудовуватися такі центри будуть в кожній області.  

«Реабілітаційні центри треба робити якомога ближче до родин наших героїв. Це і морально-психологічно, і в побутовому сенсі зручніше для них і для їхніх сімей. Тому ми розбудуємо нашу мережу по всій країні», – зазначає Віктор Пінчук, один із засновників проєкту RECOVERY.  

Наразі центри відкриті у Києві, Львові, Рівному та Вінниці. А на Одещині та Дніпровщині відкрито вже по два заклади.  

Про проєкт RECIVERY

Проєкт RECIVERY створений за підтримки Віктора та Олени Пінчуків, який направлений на допомогу військовим із воєнною агресією сусідської країни. Вже зараз завдяки відкритим реабілітаційним центрам допомогу отримало понад 7000 пацієнтів. 

Нагадаємо, що українські лікарні отримали 300 систем зберігання енергії. 

Також, ветеранський рух «Рехаб» створив мапу медзакладів з безоплатними послугами для захисників. 

Суспільство

Попри важку хворобу долає маратони заради ЗСУ (ВІДЕО)

Опубліковано

Попри важку хворобу, ветеран 3 штурмової бригади Петро Скрипка долає сотні кілометрів пішки заради підтримки побратимів. Воїна комісували за станом здоров’я, але він не опустив руки й тепер збирає донати від підписників під час маратонів Україною та Європою. І коли Петру кажуть, що з його хворобою такі походи можуть бути небезпечними, він відповідає: «Я краще помру десь по дорозі з посмішкою на обличчі, ніж сидячи й жаліючи себе на дивані!».

Свою хворобу – розсіяний сколіоз, Петро приховав, щоби потрапити до армії в лютому 2022 року. Він рік захищав країну у лавах тероборони, але у 2023 воїна все ж таки комісували за станом здоров’я. Петро повернувся додому, але бажання боротися нікуди не поділося, він став волонтером.

Почав робити піші марафони Україною та Європою, вести трансляції та збирати донати. Влітку минулого року пішов від Києва до Лісабона, але зупинився в Нюрберзі, хвороба далася у знаки.

Читайте також: МВС запускає електронний кабінет постраждалого й гарячу лінію з питань соцзахисту для військових

Підлікувавшись, Петро подолав другий марафон з Києва до Івано-Франківська. Завдяки цим коштам вдалося придбати біонічні протези воїнам і великий тягач з причепом.

Зараз Петро йде третій великий марафон: Івано-Франківськ – Харків – Івано-Франківськ.

“Якщо все у нас вийде, все буде добре, то ми маємо велике бажання відвідати Миколаїв, відвідати Чернівці і повернутися до Франківська”, – каже ветеран.

Петра супроводжує підписник Роман. Разом вони зібрали понад 150 тисяч гривень. Гроші пішли на станцію РЕБ для 106 бригади, а прямо зараз триває збір на FPV.

Нагадаємо, українські митці можуть отримати грант від фонду ЮНЕСКО.

Фото: ШоТам!

Читати далі

Суспільство

Alyona Alyona і Jerry Heil встановили рекорд на Євробаченні 2024

Опубліковано

Вчора, 7 травня, Jerry Heil та alyona alyona з композицією “Teresa & Maria” встановили рекорд на “Євробаченні-2024”, увійшовши до фіналу. Вже 17-й раз представники від України потрапляють до фіналу пісенного конкурсу, що є рекордом в історії Євробачення.

Про це повідомляє Детектор Медіа.

Відтак Україна стала єдиною країною, яка завжди проходить у фінал конкурсу. Свою позицію Україна тримає з 2004 року.

Нагадаємо, місті Мальме, Швеція, пройшов перший півфінал Євробачення 2024, де виступили 15 країн-конкуренток. Цього року Україну представляє alyona alyona та Jerry Heil. 

alyona alyona та Jerry Heil виступили під номером 5. Номер співачкам ставила талановита українська режисерка Таня Муіньо, яка до того працювала з Кеті Пері, Дженніфер Лопес, Harry Styles, Post Malone, The Weeknd та іншими світовими зірками.

Читайте також: Цифровізація освіти: у Мінцифри розповіли про розвиток цифрових навичок

У півфіналах могли голосувати лише глядачі тих країн, які беруть участь у відповідному півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. У першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Фінал пісенного конкурсу відбудеться у суботу, 9 травня.

Фото: ДМ

Читати далі

Суспільство

Активісти розпочали реставрацію історичної вивіски “Перукарня” на Подолі

Опубліковано

Благодійна організація “Має значення” розпочала відновлення історичної вивіски “Перукарня” на Подолі, на вулиці Почайнинська, 57/59. Демонтаж вивіски розпочали ще вчора, 7 травня, він виявився непростим, і потребував участі 3-х людей.

Про це активісти розповіли на своїй сторінці. 

“Пластикові літери буквально розсипалися в руках, і ми по-справжньому злякалися того, що затягнули з порятунком і як би не було занадто пізно. У майстерні нас утішив реставратор, пообіцявши задіяти італійські розчини і фарби, які продовжать життя вивіски. Щиро віримо, що її відродження вдасться і оновленою вона повернеться на своє первісне місце, де висіла з 1977 року, рекламуючи все ще діючу перукарню на Подолі” — йдеться у дописі.

Серед запланованих реставраційних робіт на цей тиждень: 

  • Очищення від залишків фарби; 
  • Шліфування;
  • Визначення історичних кольорів. 

Читайте також: Які гранти для українського бізнесу доступні в травні: пропозиції для підприємців

Активісти також нагадали про те, що досі триває збір на відновлення вивіски.

“Має значення” розпочали відновлення історичної вивіски “Перукарня” на Подолі, на вулиці Почайнинська, 57/59

Нагадаємо, у Києві відкривається виставка робіт студентів академії імені Бойчука.

Фото: “Має значення”

Читати далі