Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Теплий одяг для військових. Шість брендів, на які варто звернути увагу

Опубліковано

Як показує досвід, закривати питання зимової форми для військових треба одразу після закінчення попередньої зими. Якщо ж ви все ще шукаєте таку продукцію – ми звузили для вас ці пошуки. Пропонуємо пʼять українських брендів, які якісно одягнуть у тепленьке наших захисників.

Бренд військового одягу «M-TAC»

Бренд народився у 2014 році та працює вже понад девʼять років. Його створив киянин Олександр Карасьов разом із партнеркою. З невеликого магазину бренд виріс в одного з найпопулярніших в Україні. В одязі M-TAC на публіці неодноразово бачили президента Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Вироби від «M-TAC» проходили різні випробування військовослужбовцями. Їх можна використовувати як у міських умовах, так і в екстремальних реаліях.

Світлина із соцмереж магазину

Термобілизна – важлива складова асортименту цього бренду. Тут вона представлена у різних варіаціях. За комплект із реглана та легінсів треба буде віддати трохи більш як тисячу гривень. Маскувальний зимовий костюм вартує 1300 гривень, а шарфи труби – до ста гривень. А ще радимо звернути увагу на широкий асортимент верхнього одягу.

Армійський магазин «Агресор»

Це інтернет-магазин, товар якого базується у Києві. Компанія стверджує, що нині має один із найбільших асортиментів в Україні всесвітньовідомих торгових марок, які спеціалізуються на виробництві військового одягу та спорядження. Фундаментальне правило компанії: «Ми не продаємо те, що вам не підходить». Тому роблять акцент на деталізованій консультації покупців із вибору кольору, розміру, функціоналу, якості армійського товару.

Якщо говорити про одяг, то тут ви можете закрити всі потреби бійці. Флісові светри, худі, головні убори, шарфи та шемаги, комплекти уніформи, термобілизна, жилети, поло, тактичні рукавички, балаклави, штани, шкарпетки тощо. Зручно, що представлені окремі розділи з тактичними штанами у певних кольорах: зелений (олива), пісочний (койот), чорний, синій, чорний і камуфляжний. В магазині, до речі, гарний вибір військового взуття, яке добре зігріватиме ноги взимку.

Світлина із соцмереж магазину

«Агресор» активно готується до продажів напередодні зими. Нещодавно в їхньому інстаграмі зʼявився допис про флісову шапку ціною 240 грн. Вартість флісових курток стартує від 1350 грн, а зимові рукаці в середньому вартують 500-600 гривень за пару.

BEZET – бренд millitary одягу

Цей столичний бренд зʼявився у 2016 році. Його засновники пообіцяли собі, що не будуть сліпо слідувати трендам та працювати на конвеєр, випускаючи однотипний одяг без ідеї та душі. Вони придумали свій стиль якісного тактичного одягу для військових на кожен день. У 2019 році бренд розширився до маркетплейса.

З початку повномасштабного вторгнення компанія часто проводить різні збори на ЗСУ. Торік на Київщині згорів склад BEZET, і компанії довелося все відновлювати. До речі, у середині вересня бренд запустив великий розіграш: 25 переможців зможуть закупитися у магазині на 2000 гривень. До кінця жовтня ще можна долучитися.

Світлина із соцмереж магазину

Що важливо – тут ви знайдете широкий асортимент тактичного одягу для військовослужбовиць. Приміром, флісову жіночу кофту можна придбати приблизно за півтори тисячі гривень, а штани карго – ближче до двох тисяч гривень.

Онлайн магазин тактичного одягу «Bayraktar Tactical»

Цей чернівецький магазин раніше працював тільки з гуртовими клієнтами. З початку повномасштабного вторгнення його засновники почали активно  співпрацювати з волонтерами та почули від них, що є багато поодиноких запитів на різні потреби для бійців. Тому вирішили зробити так, аби кожен мав змогу закупити все, що йому потрібно. Компанія вказує, що відсоток від продажів «іде» на потреби ЗСУ. Фото закупленої допомоги можна побачити в їхньому інстаграмі.

Нині бренд закриває різні потреби клієнтів завдяки широкому асортименту продукції. Займаються пошиттям одягу з якісної тканини, яка чудово пасує для комфортного одягу та спорядження.

Світлина із соцмереж магазину

В останньому дописі компанія представила комплект із теплих куртки та штанів із наколінниками, пошитого з тканини рипстоп. Матеріал добре зберігає тепло та не пропускає повітря. Ціна комплекту – 4499 грн. Тактичну фліску можна купити за тисячу гривень, а штани – за півтори тисячі.

UAForm: мілітарі та спецодяг

Де варто пошукати тепленьке тактичне взуття, то це в цього бренду. Компанія базується у Хмельницькому і закриває військові потреби, а також пропонує одяг для активного відпочинку та спорту. Бренд переконує, що практично весь асортимент їхньої продукції завжди є в наявності. Також пропонують гуртові ціни.

Світлина із соцмереж магазину

Тут ви зокрема знайдете тактичне взуття: берці, кросівки, черевики на будь-який сезон. Наприклад, завищені берці Safari, виготовлені з високоякісного нубуку комбінованим з водонепроникною тканиною, вартують 2990 грн.

А ще тут можна підібрати теплі мілітарі штани. Серед останніх пропозицій в інстаграмі – штани з 13 функціональними кишенями, утеплені флісовою підкладкою. Вони пошиті з тканини рипстоп, стійкої до розривів. Придбати їх можна за 2 890 грн.

Суспільство

У Харкові відкрили перший адаптаційний простір для ВПО

Опубліковано

В Харкові відкрили перший центр адаптації “Свій” для внутрішньо переміщених осіб. Розташований він за адресою вулиця Серпова, 4-Б. Тут переселенці можуть отримати підтримку від різних фахівців, а також навчатися на курсах перепідготовки з популярних професій.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Про роботу простора

Простір діятиме за принципом “єдиного вікна”. Тобто для допомоги ВПО під одним дахом спільно працюватимуть муніципальні служби, фахівці центру зайнятості, представники міжнародних організацій, психологи та юристи. Крім того, у спеціальному приміщенні проводитимуть тренінги, групові консультації та семінари.

Читати також: Prometheus та robota.ua створили сервіс для зручного пошуку роботи

Мета – підтримати адаптацію ВПО до їхньої нової громади та допомогти побудувати нові зв’язки.

Відвідати адаптаційний простір можна за адресою: м. Харків, вул. Серпова, 4-б.

Графік роботи: з понеділка до четверга з 09:00 до 18:00. У п’ятницю осередок працює із 09:00 до 17:00.

Нагадаємо, що розробники анонсували створення сервісу, який мінімізує ризики користування Telegram.

Також ми повідомляли, що 24-річна дівчина відкрила пекарню та годує цілу 9-поверхівку у Харкові.

Фото: простір “Свій”.

Читати далі

Суспільство

Дядя Гриша вже 5 місяців збирає донати Україною

Опубліковано

Волонтер дядя Гриша з Херсона вже 5 місяців їздить містами України та збирає донати на ЗСУ! Його всюди впізнають і підходять сфотографуватися. І звісно, підтримують гривнею.

Історія дяді Гріши

Григорію Янченку, відомому як дядя Гриша, 76 років. Ще під час служби в радянській армії він отримав поранення, що призвело до ампутації ніг. У мирний час продавав газети на ринку. Коли ж у 2014 росія напала на Україну, почав волонтерити.

Повномасштабне вторгнення

А у 2022 в уже окупованому Херсоні збирав донати на ЗСУ прямо на вулицях міста. Та й чималі донати! Евакуювавшись, він вивіз із собою для Збройних сил 600 000 гривень. Поки ці гроші робили свою справу, Григорій продовжив волонтерити — тепер мандруючи Україною.

Читати також: Cuibono створили шахи, які рефлексують досвід переміщених через війну українців

“Я вирішив для себе, що буду мандрувати україною та зупинятися в кожному міст на тиждень. Це буде ефективніше”, – каже він.

Він встиг побувати в Запоріжжі, Миколаєві, Чернівцях, Луцьку, Рівному та ще низці українських міст. З 2014 року зібрав уже 8 мільйонів гривень! 3 них 3,5 – під час повномасштабної війни. За зібрані кошти купує дрони, старлінки, генератори та медикаменти.

Хто зна, можливо, невдовзі ви побачите дядю Гришу й у своєму місті?

Нагадаємо, що в Україні створять мережу ветеранських просторів для реабілітації та консультації військових.

Читати далі

Суспільство

Як переселенка з Енергодара відкрила власну сувенірну справу в Запоріжжі

Опубліковано

Перед російським вторгненням Яна проживала в місті Енергодар, займалася ручною виготовленням сувенірів і виробів із дерева. Після окупації міста разом із чоловіком переїхала до Запоріжжя.

Про це розповідає Мінреінтеграції.

Історія відновлення

Пані Яна швидко освоїлася на новому місці: волонтерство, соціальні проєкти, а також навчання у школі підприємництва. Написала бізнес-план, взяла участь у конкурсі та отримала мікрогрант – 1,5 тисячі євро.

Читати також: В Україні створять мережу ветеранських просторів для реабілітації та консультації військових

За отримані кошти придбала лазерний станок для роботи з деревом. За словами майстрині, цей інструмент дозволяє виконувати замовлення більш швидко та ефективно.

Наразі Яна вже повноцінно відновила роботу виробництва та продовжує займатися улюбленою справою.

“Важливо ніколи не сумніватися в собі та своїх силах, бо при будь-якій поразці треба завжди йти далі”, – каже жінка.

Нагадаємо, що в Бучі відкриють оновлену школу бойових мистецтв.

Фото: Мінреінтеграції

Читати далі