Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Відпочиваємо разом з дітьми. ТОП-7 затишних заміських комплексів поблизу Києва

Опубліковано

Якщо ви хочете якомога краще провести свій час разом з дітьми, але втомилися від міської метушні і рутини – зберігайте у свій wish list підбірку найкращих заміських комплексів поблизу Києва для комфортного та безпечного відпочинку!

Fort Pirnov Park

Побудований у старовинному княжому стилі відпочинковий комплекс манить туристів не лише з України, а й з цілого світу — іноземці також полюбляють це місце. Ідеальний для відпочинку з дітьми, оскільки на території комплексу є дитячий майданчик, відкритий басейн, сауна з приємними процедурами для дорослих і дітей. Додатково можна порибалити на річці, відпочити на пляжі, сходити в баню та влаштувати вечерю біля вогню в альтанці.

Як доїхати? Потрібно їхати до села Пірного, Вишгородського району. Потім повернути за «веселим зайцем» направо, за яким на другому повороті ліворуч і їхати прямо, до останнього повороту ліворуч. Після чого триматися правої сторони до кінця головної дороги до самого Fort Pirnov Park.

Biruza Beach Club

Biruza Beach Club. Фото: biruzabeachclub.com.ua/

Релаксуючий відпочинок біля басейну дасть те, чого так довго хотілося – цілковиту насолоду і можливість в будь-який момент опинитися у теплій воді. На території комплексу також є спеціально обладнаний дитячий басейн глибиною 40 сантиметрів для безпеки дітей. Є можливість пограти у волейбол і бадмінтон на майданчику, позасмагати на шезлонзі, насолодитись коктейлями з бару і спробувати вишукані страви в ресторани європейської кухні.

Як доїхати? Зручно їхати як громадським транспортом, так і власним авто. Комплекс розташований у селі Підгірці, Обухівського району, вул. Озерна, 1.

Романківська садиба

Відпочинковий комплекс ідеально підійде для гостей, які полюбляють активний відпочинок, адже тут є великі старослов’янські лазні, більярдні зали, дитячі майданчики, відкритий басейн, можливість рибалити і автентичний ресторан грузинської кухні. Садиба – ідеальний мікс лісової природи і європейського комфорту.

Як доїхати? Розташована на 12-му кілометрі Новообухівської траси. Точна адреса: село Романків, вул. Сосновий бір, 21.

Парк-готель «Вілла-Віта»

Парк-готель «Вілла-Віта». Фото: villavita.kiev.ua

Комплекс дерев’яних котеджів під Києвом для справжніх поціновувачів свіжого повітря та детоксу від міської метушні. Родзинкою відпочинкового комплексу є можливість пограти в гольф на території. Також можна пострибати на батутах й пограти з дітьми на ігровому майданчику.

Як доїхати? З Одеської площі громадським транспортом. Або машиною Одеською трасою, GPS-координати: 50.304028, 30.374054. Село Віта Поштова, автодорога Київ-Одеса 21 км, буд. 1.

Парк-готель Butenko Stable

Гостям комплексу пропонується лазня, а також два криті та один відкритий басейни. Додатково можна скористатися послугами масажиста-реабілітолога, вирушити на кінну прогулянку з дітьми, пограти в теніс та поїсти у затишному ресторані.

Як доїхати? Поблизу міста Бориспіль село Проців, вул. Комсомольська, буд.12Б.

WISH family space

WISH family space. Фото: selectdesign.com.ua

Відпочинковий комплекс преміум-класу пропонує гостям багато розваг: спа-зону з хамамом, римською сауною і різними видами масажів, літню терасу, салон краси, тренажерний зал. Навколо озера, затоки та Дніпро, чисте повітря й цілковитий релакс. Окрім оздоровлення пропонують також окремі програми для дітей, ресторан з вишуканими стравами й неймовірна краса природи.

Як доїхати? 17 км від Києва в село Вишеньки (навпроти Конча-Заспи через Дніпро), вул. Набережна, 29.

Morewell

Відпочинковий комплекс з неймовірним видом на море під Києвом. Тут можна позасмагати на приватному пляжі, поплавати в басейні з підігрівом, де є декілька видів розваг для дітей, відвідати заняття з аквааеробіки, покататися на катамарані чи яхті Київським морем, взяти на прокат веломобіль, самокат або велосипед. Також у комплексі є чудова спа-зона, яка допоможе повністю розслабитися.

Як доїхати? Село Толокунь, вул. Київська, 43А. Виїхати з Києва через Вишгород в сторону Старих Петрівців. За Ясногородкою біля вказівника «Толокунь 1 км» повернути направо. На роздоріжжі біля хреста їхати лівіше, де Ви побачите магазин, після якого повертаєте ліворуч. Через пару сотень метрів буде поворот направо, де буде огорожа комплексу. 

Суспільство

“Щоденник нареченої Христа”: документальний фільм про черниць зʼявився на Takflix

Опубліковано

Фільм Марти Смеречинської побудований на основі дворічних спостережень за життям понад 100 українських дівчат-черниць у сучасному греко-католицькому монастирі на заході України.

Про це повідомило Divoche.media.

Про фільм

Повнометражна стрічка режисерки Марти Смеречинської ґрунтується на дворічних спостереженнях за життям понад сотні українських дівчат-черниць у сучасному греко-католицькому монастирі на заході України. Серед них також була молодша сестра режисерки, Настя. Марта Смеречинська вивчає цю спільноту, взаємодіє з черницями та розвиває нові стосунки із близькою людиною.

Читати також: Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Фільм “Щоденник нареченої Христа” отримав дві нагороди на фестивалі Ukrainian Doc Preview Docudays UA 2020: East Silver Caravan Award та DOK Leipzig Award. Презентація стрічки відбулася на Marché du Film — Festival de Cannes у рамках секції Cannes Docs. Зараз його можна переглянути у всьому світі з англійськими субтитрами.

Онлайн-кінотеатр Takflix передасть 10% з кожного квитка фонду “Повернись живим”, ще 50% — творцям кіно. Дивитися «Щоденник нареченої Христа» можна тут

Нагадаємо, що в Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць.

Також ми повідомляли, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Щоденник нареченої Христа

Читати далі

Суспільство

В Києві в ботсаду зацвіли півонії: фото

Опубліковано

У ботанічному саду імені Гришка квітковий рай. Бузок уже вибухає яскравим цвітом, а недавно розцвілися півонії.

Про це повідомили на офіційній сторінці ботсаду в інстаграмі.

Головним партнером бузку є півонія деревовидна, яка квітує одночасно з бузком. Це дозволяє підкреслити враження від квітування бузку та заповнити сад барвами та ароматом. Квіти півонії деревовидної мають діаметр близько 30 см, що сприяє підсиленню інтенсивності загальної кольорової палітри.

фото: ботсад
фото: ботсад
фото: ботсад
фото: ботсад

Фото: У Києві відбудеться виставка, присвячена культурній спадщині Донеччини й Луганщини

Про устрій дендрарію в ботсаду

Сезонність та динамічність парку можуть проявлятися найбільш повно, коли певні його ділянки, завдяки великій кількості квітучих рослин, перебувають у центрі уваги, а потім змінюють своє положення. Концентрація на певних ділянках одночасно цвітучих рослин дозволяє викликати у відвідувачів сильні емоційні враження. Цей прийом успішно використовував Леонід Іванович при створенні дендрарію. Кожного сезону тут відвідувачів очікує нова композиція барвистих квітів і листя.

У травні у сирингарії розцвітає понад півтори тисячі кущів бузку і деревовидних півоній.

Нагадаємо, що в Україні анонсували безоплатні курси англійської мови для ВПО.

Також ми повідомляли, що коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Фото: ботсад

Читати далі

Суспільство

В Дніпрі запрацювала дитяча залізниця: ціни та розклад

Опубліковано

Сьогодні, 4 травня, під звук станційного дзвону розпочався літній сезон на найстарішій в Україні і другій за віком у світі дитячій залізниці.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Дніпровська дитяча залізниця, відкрита у 1936 році, припиняла рух поїздів лише у кілька разів: під час Другої світової війни, карантину та у перший рік широкомасштабного вторгнення.

650 юних залізничників з Дніпра під наглядом інструкторів будуть керувати поїздами, перевірятимуть стан колійної мережі, працюватимуть в якості дикторів, касирів та чергових на станціях.

Читати також: В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Подробиці

Дніпровська дитяча залізниця працюватиме:

  • у травні, вересні та жовтні – у вихідні дні з 10:00 до 18:00;
  • у літні місяці – щоп’ятниці з 12:00 до 18:00,  у вихідні дні з 10:00 до 18:00.

Вартість дитячого квитка – 50 гривень, дорослого – 62 гривні.

Адреса: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 95д.

Нагадаємо, що послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії.

Також ми повідомляли, як військовому отримати відпустку закордоном.

Фото: Укрзалізниця

Читати далі